Jeg tenkte først at dette var noe du måtte over til statene for å lese. Men nei.

Jeg syns det er feil hvordan politikerne i Konservativt, som Jan Vidar, seksualiserer feilaktig temaet transpersoner ved å sette søkelys på kontroversielle påstander om "unger som vil kutte av seg kjønnsorganet". Jeg mener det er galt på alle måter.

Dette er en feiltolkning og en svært skadelig tilnærming til transpersoners virkelighet.

Jeg tror ikke de i Konservativt forstår hva det vil si å være trans, eller å være skeiv.

Det handler om å være seg selv. Å være et menneske.

De som tror på gud, får lov til det. De som har en annen hudfarge, må få leve uten diskriminering. Så hvorfor skal ikke transfolk få lov til å leve som seg selv? De som er trans har ikke valgt det! Og det lover jeg deg. Det er verken trendy eller noe å ønske å være. Transfolk lever i en vanskelig virkelighet hvor de daglig blir nektet for hvem de er, dehumanisert og umenneskeliggjort.

Det å være trans handler om å passe inn i sin egen kropp. Og når det kommer til å passe inn handler det rett å slett om at kjønnet på utsiden skal passe det som er på innsiden. Og ofte er ikke løsningen medisinsk, men når den er medisinsk så er det verken grusomt eller ekkelt. Det er ikke lett å få medisinsk behandling, det kan ta år.

Det er ikke lett å få medisinsk behandling. Det tar år. Og for noen blir den enkleste utveien den aller verste. Som historien til Alexander (30), som følte han måtte søke medisinsk behandling i utlandet på grunn av manglende hjelp i Norge.

Men han angret. Og feil som det har vi ikke råd til å ta! Alle må få den hjelp og støtte de trenger.

Og bare for å bli kalt «woke», vil jeg si at jeg er dypt såret. Fordi jeg er selv skeiv Jan, og jeg har en kjæreste som er trans. Og det at du nærmest sammenligner oss med pedofile, er meget ekkelt. Og det at du sammenligner det transfolk gjør, med voldtekt mot barn mener jeg er grusomt.

Jeg mener at det Mattingsdal uttrykker i sitt leserinnlegg er helt feil.

Temaet «trans» er ikke seksuelt, og må ikke bli det. Men det er imidlertid noen som forsøker å seksualisere det for å dehumanisere og umenneskeliggjøre transpersoner. Dette er en farlig og skadelig praksis som bidrar til økt stigmatisering.

Jeg prøver ikke å hindre det noen sier. Men jeg mener det galt å ha en debatt om noen skal få lov til å leve sine egne liv. Jeg tror vi alle burde kunne se hvordan egne meninger og ord kan påvirke andres handlinger!

Som når Jan Vidar Mattingsdal sammenligner transpersoner med pedofile og advarer mot å "godta" dem, sprer han grusomme fordommer og hat. Samme type retorikk som kan og fører til mobbing, vold, mord, trusler og dehumanisering rettet mot og av transpersoner.

Jeg håper Konservativt kan finne en politikk som fører oss fremover, ikke politikk som fremmer hat og fremmedgjøring. Det er det ingen som vinner på.