– Vi er veldig fornøyde med dagens løp! Det har gått veldig bra. Både publikum og førerne virker fornøyde, forteller løpsleder Daniel Laudal.

Det var 104 crosskartsjåfører deltok under lørdagens norgesmesterskap. De konkurrerte i kategoriene mini, 85 cc, 125 cc, 250 cc, 650 cc, Xtreme og Xtreme junior.

Omtrent 300 publikummere fikk se de mange crosskartene i aksjon, samt kjenne lukten av svidd asfalt i solsteiken under finalen på Konsmo Motorbane.

Det ble konkurrert i kategoriene mini, 85 cc, 125 cc, 250 cc, 650 cc, Xtreme og Xtreme junior. Foto: Tor Olav Rydlende
Omtrent 300 publikummere fikk se de mange crosskartene i aksjon. Foto: Tor Olav Rydlende

Fikk forventet plassering

– Jeg slet veldig med å få flyt i kjøringa i dag. Jeg fikk ikke til noe bra kjøring før i siste omgang, men da var det for sent. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke fikk til banen bedre.

Det sier Per Magne Svardal fra NMK Konsmo. Han kjørte seg inn til en 27. plass i kategorien Crosskart Xtreme. Det var total 29 deltakere i denne kategorien.

– Hva føler du om plasseringen din?

– Det var forventet. Det var andre gangen jeg kjørte en slik crosskart og første gang jeg kjørte på denne banen. Jeg hadde ingen forventninger om å gjøre det bra; det var egentlig mer for moro skyld, forteller han.

Jeg hadde ingen forventninger om å gjøre det bra; det var egentlig mer for moro skyld

Svardal opplyser om at han brukte lørdagens NM i crosskart som en slags oppvarming til neste helgs NM i rallycross.

Mats Samuelsen Lislevand fra NMK Konsmo kjørte seg inn til en førsteplass. Foto: Tor Olav Rydlende
Jonas Nielsen (t.v.), Dennis Vik fra NMK Konsmo og Anniken Lindfjord fikk pallplasseringer i Crosskart Xtreme Junior. Foto: Tor Olav Rydlende

Lokale topplasseringer

To gutter fra NMK Konsmo har all grunn til å være fornøyde etter å ha sikret seg hver sin topplassering på hjemmebanen.

Mats Samuelsen Lislevand kjørte seg inn til en førsteplass i kategorien Crosskart 650 ccm. Med heatseiere og full poengpott i alle tre omgangene, kunne Dennis Vik (14) toppe pallen i klassen Crosskart Extreme Junior.

– Det føles veldig godt å ta det på hjemmebane. Jeg ledet fra start til mål, så jeg er veldig fornøyd, forteller Vik som er bosatt i Vennesla, men som kjører for NMK Konsmo.

Hvis Vik vinner de fire resterende rundene i mesterskapet i crosskart, kan han kalle seg for norgesmester.

Omtrent300 publikummere fikk se de mange crosskartene i aksjon. Foto: Tor Olav Rydlende