– Magny Torhild Roland Bransdal døde i dag ved lindrende enhet på senter for kreftbehandling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, etter lengre tids kreftsykdom.

Det skriver familien i en pressemelding onsdag.

– Torhild døde fredelig med sine nærmeste rundt seg. Det siste Torhild sa var: «jeg er trygg», skriver de. Hun ble 66 år gammel.

Setter opp kondolanseprotokoll

Det opplyses om at familiene ikke ønsker blomster til hjemmene, men at oppmerksomhet i stedet kan uttrykkes gjennom en hilsen på Torhild Brandsdals Facebook-side.

Det vil også bli satt opp en kondolanseprotokoll som blir lagt ut fredag 30. september på Herredshuset i Vennesla og på Dagsenteret i 1. etasje på Hægelandsheimen.

Familien skriver at de ikke ønsker henvendelser fra mediene, og ber om at dette blir respektert.

Var åpen om kreftdiagnose

Den tidligere Vennesla-ordføreren har vært åpen om kreftdiagnosen hun fikk for noen år siden.

I pressemeldingen uttrykker familien takknemlighet for den omsorg og støtte som ble gitt Torhild og dem i forbindelse med sykdommen.

– Familien ønsker også å takke Torhild for alt hun betydde for dem, som ektefelle, mor, svigermor og bestemor. Ikke minst er de takknemlige for at de i begynnelsen av denne måneden, fikk reise sammen med Torhild på familietur langs norskekysten med kystruten, akkurat som Torhild selv ønsket, står det i pressemeldingen.

– Hun gledet seg i mange måneder og mobiliserte mye livskraft for å oppleve denne familieturen.

Torhild ble valgt til ordfører for Vennesla kommune i 1999, og satt i posisjonen fram til 2017 da hun fikk plass som stortingsrepresentant for Vest-Agder.

34 år

I 1987 ble hun vararepresentant til kommunestyret i Vennesla og fra 1991 fast medlem, og satt 26 år, før hun kom inn på Stortinget i 2017. I imponerende 34 år har var hun politiker.

Torsdag 28. september 2017 ledet hun sitt aller siste kommunestyret. Rett før ble det nemlig klart hadde fått plass på stortinget. Det var ikke mange som hadde sett for seg at KrF, som nesten havnet under sperregrensen, skulle få et ekstramandat fra Agder slik at Venneslas Torhild Bransdal suste rett inn på stortinget. Da tok Nils Olav Larsen over som ordfører.

Torhild Bransdal rakk å bli stortingspolitiker på tampen av sin politiske karriere. Til tross for kreftsykdommen, klarte hun likevel å beholde sitt glødende engasjement. Foto: Privat