– Det er lenge siden vi har vært østover, og det var en del fornøyde spillere da vi fikk presentert ligaen for neste sesong, sier trener i Vindbjart FK Jon Hodnemyr.

Etter flere år mot lagene fra Ryfylke skal Vindbjart nå i hovedsak reise østover under sesongen. Blant annet møter de Fram Larvik, Eik Tønsberg, Sarpsborg 08 2, Fredrikstad 2, Follo og Sprint-Jeløy.

– Det blir spennende for oss å møte mange lag de fleste her ikke har spilt mot før. Jeg tror også mange av disse spiller en fotball som vil passe oss godt som en ung gruppe som ønsker å utvikle oss, sier Hodnemyr.

Ikke interessert i favoritt

Han er ikke spesielt interessert i å tippe noen favoritt til opprykket, men holder en knapp på Fram Larvik.

– Jeg bryr meg egen katta om hvem som er favoritten, men de rykket jo ned en divisjon, så de blir vel naturlig favoritten, sier han.

Han påpeker at det viktigste for VFK kommende sesong er å utvikle seg.

– Vi skal på mange måte lære oss et nytt språk sammen. Både trenere og spillere. Vi hadde noen gode uker med trening nå før vi tok juleferie, og det var veldig bra. Fortsetter vi å utvikle oss godt kommende sesong vil også resultatene bli gode, sier VFK-treneren.

Lokale motstandere

Det er også flere lokale lag i serien til VFK. Start 2, Express, Mandalskameratene og den nyopprykkede naboen fra Randesund skal alle til Moseidmoen. Dette er kamper som betyr mye, sier Hodnemyr.

– Vi har ambisjoner å slå de lokale lagene. Det er spesielt gøy at Randesund kom opp. Nå håper vi Jerv klarer kvalifiseringen til Eliteserien, da vi møte disse i treningskamp i januar, sier han.

Han beskriver spillergruppen som en sulten gjeng og at han er veldig takknemlig for de spillerne de nå har i stallen.

– Nå skal vi jobbe for å fylle tribunene på Moseimoen til våren, sier han.