På tross av en langt ifra optimal sesong, ble de er godt norgesmesterskap for den sterke venndølen.

I helgen ble NM i styrkeløft arrangert i Trondheim. Til start stilte venndølen Steffan Lundevold (33) fra Vennesla.

– Jeg er godt fornøyd jeg. Dette var totalt mitt fjerde NM og det ble min beste plassering til nå, sier Lundevold som kan smykke seg med sølvmedalje i norgesmesterskapet.

Konkurransen består i tyngst løft i øvelsene knebøy, benkpress og markløft uten bruk av hjelpemidler.

Preget av skade

– Jeg kjente at jeg nok kunne fått til mer i både knebøy og markløft, men jeg har vært hindret av å trene og presse meg selv hardt helt siden jeg fikk en hjernerystelse i påsken, sier han til Vennesla Tidende.

Hjernerystelsen fikk han som følge av et fall på Snowboard.

– Jeg brukte ikke hjelm, dum som jeg var. Så det har preget meg lenge. Men alt i alt er jeg fornøyd med resultatet, sier venndølen.

I knebøy løftet han 227,5 kilo, i benkpress 167,5 kilo og i markløft 290 kilo.

– Vi så at han jeg kjempet med om andreplassen ikke klarte sitt siste løft i markløft. Jeg hadde tenkt til å prøve meg på 297,5 kilo, men vi så at 290 ville holde til sølv. Så jeg sikret meg litt der, sier Lundevold som representerer Kristiansand atletklubb, men trener for det meste i Vennesla.

foto
TUNGT: Steffan Lundevold fra Vennesla løftet 290 kilo i markløft under NM i helgen. Foto: Privat

Klar for mer

Han forteller at arrangementer ble godt gjennomført, og at det var moro å konkurrere.

– Jeg begynte egentlig sånn ordentlig for rundt tre år siden. Det er en veldig fin konkurranseform, samtidig som det er en god måte å holde kroppen i god form på, sier han.

Lundevold er fortsatt plaget med ettervirkningene av hjernerystelsen, og vurderer nå om han skal delta i NM i benkpress som er det neste på programmet.

– Det er ikke sikkert jeg får deltatt der. Men det kommer et nytt NM i mars som kanskje er mer aktuelt. Så forhåpentligvis er formen blitt god til det. Målet før dette mesterskapet var pallplass, og det gikk jo, så jeg kan ikke være annet enn fornøyd, sier han.