– I tråd med klubbens strategi om flere egenutviklede spillere på vårt a-lag har vi ansatt Alla Abdallah i en 100 prosent stilling i klubben. Som et ledd i utviklingen for å lykkes med vårt mål har vi sett at vi må investere i flere ressurser inn på vår junioravdeling. Vi er stolte og takknemlige over å ha fått Alla til å ta dette ansvaret. Klubben mener dette er et riktig steg på veien videre, skriver styret i Vindbjart på egne hjemmesider.

31 år gamle Alla Abdallah har i fire år vært daglig leder for klubbens idrettsfritidsordning (IFO), leder akademiet og er assistenttrener for a-laget. Nå blir han ansatt i en nyopprettet stilling som utviklingsleder.

– Det er en veldig spennende rolle i en klubb i god utvikling. Jeg vil fortsatt være leder for IFO og akademiet. I tillegg vil jeg i min nye stilling være trenerkoordinator, ha ansvar for hospitering for yngre spillere og være kontaktpersonen opp mot NFF med tanke på sone- og kretslag, sier Abdallah.

Utvikle lokale spillere

Klubens målsetting er å utvikle flere lokale spillere til a-laget. Denne sesongen har flere juniorspillere fått spilletid i 3. divisjon. Abdallah sier det drives godt med flere gode spillere i mange årskull.

– Vi skal ha enda bedre oppfølging og kompetanse på arbeidet vi gjør i det daglige. Å ha et best mulig tilbud for våre unge og lovende spillere, sier Abdallah.

– Hvorfor er det så viktig med lokale spillere?

– Å få fram våre egne spillere gjør at det ikke er behov for å hente spillere på seniorlaget. Og unge venndøler skjønner at de kan spille seg opp til et a-lag i Vindbjart, og at de ikke trenger å dra andre plasser for å ha de mulighetene, fortsetter den nyansette utviklingslederen.

Opprykkshåpet lever

Vindbjart ligger på en femteplass i en veldig jevn avdeling i 3. divisjon. Det er fire poeng opp til Staal Jørpeland på tabelltopp. Det er to kamper igjen av sesongen. Opprykshåpet lever ennå, men klubben er avhengig av at lagene rundt taper poeng.

B-laget til Vindbjart ble nylig klar for opprykk til 4. divisjon.