Hun er overrasket for at hun ble tatt ut på laget, men hadde hele tiden et lite håp.

– Dette er utrolig gøy og stort for meg. Jeg hadde en liten anelse om at jeg kunne bli tatt ut, men hadde mine tvil siden jeg har hatt en del problemer med ryggen, sier Karoline Lauvsland.

For tre uker siden deltok hun i NM i Holmenkollen. Da fikk hun en bekreftelse på at ryggproblemene har bedret seg.

– Hittil har det vært ganske treigt, og jeg har kjent mye til ryggen. I Holmenkollen og etter det har ting bare gått bedre og kroppen har respondert, sier Lauvsland.

Hennes innsats her var også utslagsgivende for at hun ble tatt ut på VM-laget.

Ekstra nerver

For hopptalentet fra Øvrebø IL så blir VM det største mesterskapet hun deltar i. 28. februar setter hun kursen mot Zakopane med resten av landslagstroppen. Fem jenter fra Norge skal knive om fire plasser i hver av de fire hoppkonkurransene.

– Det blir nok både litt nerver og kniving for å komme på laget som skal konkurrere. Nytt for meg er jo også at vi reiser som et team. Så her kommer jo til å være en del på egen hånd. Og det er nytt og spennende for meg, forteller Lauvsland.

Kjent med bakken

Hoppanlegget i Zakopane er Lauvsland kjent med fra før, og det anser hun for å være en fordel når hun skal gjennomføre de første treningshoppene før konkurransedagene starter.

– Jeg var her i august i fjor på tur med Norges Toppidrettsgymnas. Da ble vi kjent med anlegget og fikk også hoppet en god del. Det var vel å merke på plast. Følelsen på snø er noe annerledes. Jeg håer likevel at jeg kan ha en liten fordel. Uansett så er jeg veldig spent, sier Lauvsland.

foto
I denne bakken håper hopperen fra Øvrebø IL å få brynt seg mot verdenseliten. Foto: VM-arrangøren