Signe Marie Rølland

Journalist

Vi har arrangert et tidligere stevne på Hunsfos i 2018, og da solgte vi ut 600 billetter. Denne gangen skal vi ha det i Venneslahallen og håper å få plass til enda flere, nå som vi kan ha stevne uten koronarestriksjoner, sier Inge Paulsen, som er norgesmester i MMA og aktiv i Spartacus MMA i Vennesla.

Mixed Martial Arts (MMA) blir stadig mer populært, men foreløpig kan utøverne se langt etter proffkamper her til lands. I utgangspunktet er alle former for kampsport regulert av knockoutloven i Norge. MMA-miljøet har de siste årene hatt stor vekst i Norge, og ifølge nettsiden til Det Norske MMA-forbundet er det i dag 50 registrerte klubber i Norge.

Kort fortalt er MMA en kampsport som blander flere kampsportdisipliner til én. Blandingen består ofte av boksing, kickboksing, muay thai, bryting og BJJ. Men andre kampsporter implementeres også, og det er opp til enhver utøver hvordan å blande sine kampsportferdigheter for å passe MMA reglene. Dette gjør det til en svært utfordrende sport.

– Jeg forstår at det kan se voldsomt ut, særlig om man ser det på TV fra USA. Men det er ikke slik i Norge, og det trenger ikke være en voldelig sport selv om det er en tøff idrett. Det er lov med slag mot hode, men ikke albue og vi stopper kampen dersom det er nødvendig. Vi har få alvorlige skader, og alle som deltar er godt trent. De har drevet med MMA i flere år og trener mye, sier Paulsen.

Flere lokale utøvere

Kampsportmiljøet er stort i Vennesla. Klubben ble startet for 12 år siden, har i dag 127 medlemmer, og miljøet har bygget seg opp over tid.

– Vi har brukt lang tid på det og har fått mange gode utøvere over tid. Vi har også utøvere fra Søgne, Kristiansand, Arendal og Grimstad som kommer til Vennesla for å trene og være en del av miljøet her. De som deltar i stevnet er fra 16 år og oppover. Det er flest gutter som driver med MMA, men vi har også jenter i klubben som har konkurrert i både EM og VM, sier Paulsen som selv ble norgesmester i 2018.

Totalt 15 lokale utøvere deltar under stevnet.

– De deltar i 15 av totalt 17 kamper. Vi håper mange vil komme og se på i Venneslahallen denne lørdagen, sier Paulsen.