I helgen begynner altså europamesterskapet i thaiboksing i Istanbul i Tyrkia. To norske utøver reiser ned for å kjempe om titler, og en av disse er Brandon Trung Moen som til daglig jobber som lærer ved Vennesla videregående skole.

Fikk covid-19

– Dette blir første konkurranse hvor thaiboksing er under Norges idrettsforbund. Jeg gleder meg veldig, selv om oppkjøringen ikke har vært optimal. Jeg fikk korona tidligere i vinter og da røyk det et par uker med trening. Men jeg håper det skal gå bra. Kroppen kjennes fin, sier han til Vennesla Tidende.

Han skal gå i -81 kilosklassen, og vekten skal være på plass før stevnet i Tyrkia.

– Det jobbes nå for å få idretten godkjent som OL-gren. Vinner man EM er dette kvalifisering til et eventuelt OL. Så det er ganske kult. Hvis det ikke blir OL-gren går det under World Games, som er det største man kan være med på, sier Trung Moen.

World Games er kort fortalt idrettsturneringen for idretter som ikke er OL-grener.

foto
FIKK KORONA: Brandon Trung Moen sier at oppkjøring til EM ikke har vært optimal, da han fikk korona tidligere i vinter. Foto: Tom Knudsen

Ukjent motstand

Stevnet begynner på lørdag, og varer helt til søndag 20. februar. I Trung Moen sin vektklasse er de åtte utøvere som skal kjempe om å bli best i Europa.

– Det er meg og en fra Sverige, ellers er det mange østeuropeere. Det blir tøft, men det kan også gå bra. Vi går totalt tre kamper hvor man elimineres ettersom man taper. Jeg har ikke møtt noen av disse motstanderne før, så det skal bli spennende, sier han.

Han hadde et godt år i 2021 hvor han vant en storkamp under en turnering i Danmark, og ikke minst tok med seg et NM-gull hjem. Kampene sendes via stevnets egen nettside.