Signe Marie Rølland

Journalist

– Det var veldig deilig at jeg gjorde det så bra. Jeg har vært litt syk og forkjøla på forhånd, så derfor var det deilig at jeg kunne delta og at jeg gjorde det så bra, sier 17-åringen til Vennesla Tidende.

Hun vant NM i styrkeløft for andre gang og ble også 2 .beste løfter på poeng uansett klasse. NM i styrkeløft foregikk i Oslo forrige helg. Tobiassen kommer fra Ålefjær/ Erkleiv men trener ved treningssenteret i Vennesla.

– Vi ble delt inn i puljer, og jeg var i den puljen som var først ut, klokken ni om morgenen. Jeg løftet 115 kilo i knebøy, 67,5 kilo i benkpress og 140 kilo i markløft. Jeg har løftet mer før, men er godt fornøyd. 322,5 kilo sammenlagt var 32,5 kilo mer enn nummer 2 i klassen, sier hun og fortsetter:

– Når man er så unge som jeg er kan man gå opp eller ned en klasse på selve konkurransedagen. Egentlig var vi fem i min klasse, men noen av dem hadde gått opp en klasse. Jeg løftet uansett mer enn alle de i vektklassen over også.

Gull i alle øvelsene

Tobiassen tok denne gangen gull i alle tre øvelsene. Tidligere har hun tatt et NM-gull og et NM-sølv, begge i benkpress. NM-gull i styrkeløft 2021, samt 4. plass på Nordisk i styrkeløft i Finland, også i 2021.

– Jeg har ingen andre ambisjoner enn å fortsette å trene styrkeløft og konkurrere så lenge jeg synes det er gøy. Jeg trener fire økter i uken, det gjennomfører jeg uansett, og jeg har en plan for hver uke. I tillegg til benkpress, markløft og knebøy gjør jeg en del støtteøvelser for beina, ryggen, skuldre og egentlig hele kroppen. Jeg begynte med et nytt treningsopplegg rett før NM, forteller hun.

foto
Liz Tobiassen fra Kristiansand tok gull i NM i styrkeløft forrige helg. På 2. plass kom Eva Marie Minh Tam Ngo Bierke fra Brumunddal. Foto: Privat

– Kan bli flere jenter

Styrkeløft begynte hun med for tre år siden etter å ha prøvd crossfit først, sammen med faren sin.

– Vi begynte på treningssenteret, hvor det var et godt miljø med mange som var sterke og derfor begynte hun å konkurrere i styrkeløft. Det er mange jenter som driver med styrkeløft på konkurransenivå, men det kan godt bli flere, sier Tobiassen.

Hun merker flere fordeler med å trene styrkeløft.

– Musklene mine er hele tiden litt nedbrutt av så hard trening, men i det daglige merker jeg også positive effekt av å være så sterk, og jeg tror også det kan være positivt i jobbsammenheng. Enkelte som trene hard styrke følger et strengt kostholdsregime, men jeg gjør ikke det. Jeg spiser det jeg vil når jeg vil og har et sunt forhold til mat, sier hun.