Fredag 10. til søndag 12. februar var det samlet i underkant av 1000 juniorer til NC renn på Voss.

Vindbjart hadde sine juniorer på plass, og allerede på fredagens sprint markerte løperne seg.

I K 17 kvalifiserte Camilla Nygård seg med en sterk 19. plass i prologen. Hun vant sin kvartfinale, men måtte se seg slått i sin semifinale med en 5. plass. Både Thea Nygård og Hanne Sløgedal i K 19/20 klarte ikke å kvalifisere seg til finalene.

I M 19/20 gikk både Sondre Østervold og Mathias Holbæk greit videre til kvartfinalene med 3. og 4. plass i prologen. Begge løperne vant sine heat i kvarten og var dermed klare for hver sin semifinale.

Her ble både Sondre og Mathias nr. 2 og klare for den store finalen.

Starten på finalen ble av det dramatiske slaget. Bare ca. 20 meter etter start, går Mathias i bakken etter nærkontakt med en annen løper. Mathias kom seg på beina og hadde både staver og ski i orden. Etter en imponerende opphenting, endte Mathias Holbæk på 4. plass.

Sondre Østervold på pallen og Mathias Holbæk ved siden av han. Foto: Privat

Foran han var det Sondre som kapret 3.-plassen. Sprinten hadde også i år status som NM sprint, så derfor gratulerer vi Sondre med NM-bronse i langrenn sprint 2023!

Lørdag sto 10 km friteknikk på programmet. Camilla Nygård K 17 imponerte igjen med et kjempeløp og havnet på en sterk 6. plass, 22,5 sek etter vinner.

Mathias Holbæk måtte ta til takke med 2. plass, slått med 2,3 sek av Casper Kvam Grindhagen fra Byåsen skiklubb. Sondre Østervold oppnådde en sterk 7. plass, bare 27.3 sek fra seier.

Søndag var det klassisk teknikk, 5 km og 10 km. Camilla Nygård K 17, gjorde igjen et supert løp med en sterk 8. plass!

I M 19/20 ble det igjen dramatikk. Mathias Holbæk gikk inn til en flott 2. plass, selv om avstanden til vinner virket svært stor.

Etter noe venting kom beskjeden om at løperen med beste tid var blitt diskvalifisert pga. staking i stakefri sone. Han gikk på blanke ski. Dermed ble det ny førsteplass til Mathias Holbæk.

Sondre Østervold hadde en noe tyngre dag med en 28. plass. Thomas Mollestad fra Oddersjaa vant 3.-plassen.