– Dette er veldig fint. Man får en sjanse til å skaffe seg erfaring og gå gjennom løypene, slik at man ikke får et sjokk når man kommer til NM, sier Tuva Jorde.

– Så er det veldig fint å få litt variasjon og prøve seg i nye løyper og annet terreng. Det kan bli litt seigt å gå de samme rundene igjen og igjen, sier

Denne uka hadde de og resten av Holmenkollen Biathlon lagt treningene til anlegget på Sandrip.

Der fikk de finpusset formen før det blir alvor i september. Da er nemlig Sandrip og Øvrebø IL vertskap for NM i rulleskiskyting.

– Bra og variert terreng

Etter å ha lagt bak seg første trening i anlegget skryter lagvenninnene av løypene i anlegget.

– Terrenget er veldig bra og variert, sier Ingeborg Rolstad.

– I tillegg er løypene fine og breie. Det gjør det blant annet lettere å passere andre i en fellesstart, sier Ingrid Nordbotten.

– Hva tenker dere om det kommende NM-arrangement?

– Det blir veldig gøy, samtidig som det er en av de første testene før sesongen. Man vet ikke helt hvor man står, så det er alltid litt spennende, sier Nordbotten.

I tillegg til at det er NM, brukte Holmenkollen Biathlon øktene på Sandrip til å forberede utøverne på treningsleir.

– Dermed får vi gjort to ting på ei gang, sier hovedtrener Jon Kristian Svaland.

Han forteller at arrangementet er en stor begivenhet.

– Og nivået på de beste i idretten er så sinnssykt høy. Hvis vi skal klare å vinne gull i NM, er det en fordel at utøverne har vært her på forhånd og har rukket å fordøye inntrykkene slik at de kan hente ut det viktigste til høsten, fortsetter ham.

Hovedtrener Jon Kristian Svaland forteller at muligheten til å finpusse formen i NM-løypene før konkurransen kan bli gull verdt. Foto: Andreas Iveland

– Akkurat like bra som alpene

Laget, som er delt inn i to elitegrupper, ei for juniorer og ei for seniorer. I tillegg har de ei utviklingsgruppe stasjonert.

I det daglige har de fellestreninger i Holmenkollen. Svaland forteller at det har en stor verdi å kunne dra på treninger andre steder.

Sist laget var innom Sandrip for å trene var for to år siden.

– Konkurransen på anleggssiden i Norge er veldig stor fordi mange anlegg har blitt bra. For oss er det viktig å dra litt rundt for å få inspirasjon. Her på Sandrip vet vi at det er bra, og gode forhold, sier Svaland.

Jon Kristian Svaland sier løypa på Sandrip gir god øvelse på kombinasjon av strekk med høy hastighet og bratte motbakker. Foto: Andreas Iveland

– Løypa er unik. Vi er på Sørlandet, og her er terrenget ganske bratt. Derfor får vi en kombinasjon av høy hastighet inn i bratte motbakker. Alt skjer på ganske få høydemeter. I tillegg er det en del svinger. Det gir flere overganger mellom høy og lav fart. Standplassen er også ganske eksponert. Det ønsker vi å øve på, sier treneren.

Han mener treningsforholdene kan sammenlignes med utlandet.

– Løypa på Sandrip er akkurat like god som de vi finner i Alpene, slår Svaland fast.