Det er ikke så ofte Vennesla Tidende får besøk av 15 håndballjenter i redaksjonslokalene, men så var det en helt spesiell anledning. Bygdas egne jenter 12 har nemlig vært totalt uslåelige gjennom hele seriesesongen.

De 17 jentene, to av dem hadde ikke anledning til å bli med i intervjuet, har vunnet alle de tolv kampene fra høsten i fjor til nå.

– Det er veldig gøy! Vi hadde ikke forventa å vinne alle, og har ikke hørt om andre som har gjort det, sier Marielle Myhren.

Hun forteller at de har fått medalje, kake og pappkrone på trening, og at de skal til Skyland for å feire skikkelig.

– De har rett og slett sluppet inn få mål og scoret mange, sier Anne M. Leesland, stolt trener.

Hun og Linn Salvesen, som hun trener jentene sammen med, påpeker at de hadde vært akkurat like stolte av jentene uten denne oppsiktsvekkende seiersrekken.

– Men det er klart det er gøy når de vinner så mye, legger de til.

Bruk for alle

I de tolv kampene har de scoret 247 mål, 28 av dem i samme kamp. I samme antall kamper har de sluppet inn 151 mål.

Flere av jentene påpeker at de ikke hadde klart dette uten deres dyktige keeper, Silje Aabel.

– Hun har bare vært keeper i ett år, og har allerede blitt en stjernekeeper, sier trener Leesland, og legger til:

– I håndballen har vi virkelig bruk for alle, enten de er sterke i forsvar, raske eller kjappe til å snappe ballen. Vi trenger ikke bare dem som scorer rmål, et godt lag trenger alle kvaliteter. Og det har vi virkelig her, et bredt spekter av gode jenter som utfyller hverandre fint.

– En skikkelig godtepose, sier Anna Elise Aasan.

– Ja, en skikkelig godt-og-blanda-pose, sier treneren og ler.

Variert trening

I tillegg til de to trenerne, er tre av foreldrene engasjert i å lede jentenes økter innen løping og cross fit. Gjennom pandemien har de tenkt nytt, og det har absolutt ikke vært treningsfritt. Når ikke de har kunnet drive trening med nærkontakt, har de gått toppturer sammen. Overnattingstur har de også innimellom, og de er på flere Vipers-kamper i året sammen.

– Vi finner på mye gøy utenom håndballen også. Jeg tror det gjør oss bedre på banen at vi også møtes utenfor banen, sier Sunniva Ilebekk Gjengedal.

Hun forteller at kommunikasjon også er viktig for å gjøre det bra i lagspillet de har valgt seg.

– Vi jobber mye med å lage avtaler og være gode på å snakke sammen under kampen. Vi skal ikke være ego og bare skyte selv, sier hun.

Mange av jentene har gått på håndball sammen siden første klasse, nå begynner de i åttende. De mener det gir en trygghet når de nå skal begynne på ny skole.

– Det blir mindre skummelt å begynne i ny klasse. Man trenger ikke være redde for at ikke man kjenner noen, vi kjenner jo så mange gjennom håndballen, sier Sunniva.

Viser Vennesla-muskler

Jentene er glade for at samfunnet har åpnet opp igjen, etter å ha gått glipp av cup i Danmark de to siste årene. I juni står flere cuper for tur.

– Hvordan blir det å leve opp til forrige sesong, når serien starter opp igjen til høsten?

– Vi får fortsette å trene og holde motet oppe, sier Sunniva.

Jentene tror motstanden blir hardere enn den de har hatt til nå.

– De må nok vise enda mer Vennesla-muskler, sier trenerne.

Den siste kampen i serien de just rundet som uovervinnelige, ble forresten en ekte thriller. Jentene forteller at det hele var veldig spennende, men at de klarte å sette inn et ekstra gir.

– De andre ledet først med ett mål, men det endte med at vi vant med fire, sier Marielle.

Vennesla Tidende bøyer seg i støvet og gratulerer.

foto
GLAD GJENG: Bak f.v.: Lisa Holberg Øvland, Sofie Eieland Eivindson, Johanne Senum, Mari Lie, Sofie Mosland, Mari Honnemyr, Marie Helene Bærø, Sunniva Ilebekk Gjengedal, Emma Eriksen og Aya Elhammani. Foran f.v.: Anna Elise Aasan, Leni Renathe Gladstad, Marielle Myhren, Silje Aabel, Mari Lie og Linn Mari Skulstad. Foto: Mai Linn Tronstad