3. – 5. mars møttes landets beste juniorer i Alta til årets NM langrenn. Fra Vindbjart stilte 4 løpere, Mathias Holbæk og Sondre Østervold i klasse M 19/20, Thea Nygård i klasse K 19/20 og Camilla Nygård i klasse 17 år.

NM junior 2023 tjuvstartet under NC på Voss helga 10. 12. februar da sprinten hadde status som NM distanse. Her vant Sondre Østervold i M 19/20 år bronsemedaljen og Mathias Holbæk karret seg til 4. plass etter en dramatisk finale. Camilla Nygård ble nr. 5 i sin semifinale.

10. - 12 mars I Alta ble det igjen kamp om NM-medaljer. Fredag stod det 20 km skøyting på programmet. Vindbjarts VM mester på 20 km i klassisk stil innfridde også i fristil, nå med NM gull, 10 sek. foran Thomas Mollestad fra Oddersjaa. På 4. plass kom Sondre Østervold.

I klasse K 17 år leverte Camilla igjen et imponerende løp og endte på en sterk 7. plass. Lørdag stod klassisk distanse 20 km på programmet. Mathias fulgte opp med en solid 3. plass og bronsemedalje. Noe tyngre ble det for de andre Vindbjart-løperne på den klassiske distansen. Camilla nr. 22 i K 17 som beste plassering.

Søndag ble vi vitne til et bemerkelsesverdig skihistorisk resultat for Agder og Rogaland skikrets!

Kretsens stafettlag i gutteklassen vant en overlegen stafettseier ved avslutningen på junior NM i Alta. På vinnerlaget deltok Sondre Østervold og Mathias Holbæk, begge Vindbjart, Thomas Mollestad Oddersjaa og Storm Haugenes fra Hovden.

Stafettlaget som sikret seieren på avslutningen i junior-NM. Fra venstre: Storm Haugenes (Hovden), Thomas Mollestad (Oddersjaa), Sondre Østervold (Vindbjart), Mathias Holbæk (Vindbjart) Foto: Harry Andersen

Avstanden til lag nr. 2 ble på over 20 sek. selv med innlagt Holbækshow før ankermann Mathias brøt målstreken.

Kretsens 2. lag endte på en utrolig sterk 5. plass, bare 10 sek. fra bronseplassen. 2 nye gullmedaljer til Vindbjart løperne.

I jenteklassen gikk Camilla Nygård på kretsens 1. lag som til slutt endte på 23. plass. Thea Nygård gikk på kretsens 3. lag. som endte på plass 39. 57 lag fullførte kvinneklassen.

Denne saken er brukergenerert og levert av Vindbjart ski.