– Det skaper jo minner for livet for de som er med på cup. Det er gøy å være med på å lage minner for livet for så mange, sier styreleder Thomas Schie fra Vindbjart fotballklubb.

Han er også innkjøpssjef i hovedkomiteen til Sør Cup. Hilde Marie Digernes Sørensen er komitéleder for Sør Cup Vindbjart.

Turneringen spilles fra 25. til 29. juni. Alle 13- og 14-årslagene som skal delta spiller kampene sine i Vennesla.

– Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg til å se mylderet av folk, sier Digernes Sørensen, som har sitt første år som Vindbjart sin ansvarlige for cupen.

– Det vil koke

Sør Cup arrangeres av Vindbjart, Fløy og Donn. I 2019 ble det satt rekord med hele 592 deltakende lag fra fire land. Turneringen har to fast ansatte og hadde i 2019 et budsjett på 12 millioner kroner.

Kampene fordeles mellom Flekkerøya, Kristiansand og Vennesla. Det er 13 og 14-åringene som spiller i Vennesla, og i år er det mer enn 140 lag som skal bo og spille i kommunen.

– Det vil koke i bygda. Folk vil merke at det er cup, du vil se det i hele bygda at det er bra med folk, slår de to Vindbjart-representantene fast.

I tillegg til hovedturneringen, arrangerer Vindbjart Sør Cup Mini for de yngste lagene (sju til ti år). Den spilles 19. juni på Moseidmoen.

foto
Sør Cup er en av de største inntektskildene til Vindbjart, og klubben kan regne med å sitte igjen med over en million kroner etter turneringen. – Folk må jobbe ganske mye dugnad under den, men da slipper man mye dugnad ellers, sier Thomas Schie. Foto: Arkivfoto

To år uten turnering

Sør Cup ble avlyst i 2020 og 2021 på grunn av koronapandemien. Vindbjart sitter som regel igjen med rett over en million kroner etter turneringen, men klubben kom likevel greit gjennom koronaen rent økonomisk.

– Du merker det jo litt, men støtteordningene har faktisk vært gode. Men det er jo trist da. Det er dødt når vi ikke kan tilby den festen det er å komme på cup. Det har vi savnet, sier Schie.

– Så kjenner vi litt på det med dugnad. Etter to år der folk ikke har deltatt på dugnad, er det litt tyngre å dra det i gang igjen, legger han til.

For dugnadslistene er ikke fylt opp ennå. Totalt skal 1500 frivillige i sving under turneringen, og i Vennesla er det behov for mer enn 500 personer.

– Trenger frivillige

Derfor oppfordrer Schie og Hilde Marie Digernes Sørensen alle som vil bidra om å ta kontakt. De sier at alle som har muligheten, kan kontakte Elisabeth Roland i Vindbjart fotballklubb for mer informasjon.

– Man trenger ikke være foreldre til barn som spiller fotball, det har også tidligere vært frivillige utenom de som er involvert i klubben, sier Digernes Sørensen.

– Vi er litt der at vi trenger flere dugnadsfolk. Det er masse folk kan hjelpe til med. Nattevakter, kiosk, parkering, for eksempel. Før du går på dugnad tenker du kanskje at det er litt ork, men når du er der. er det fantastisk gøy. Vindbjart har fått masse skryt av cupdeltakerne om at de som jobber dugnad er så hyggelige og positive, sier Schie.

– Du trenger ikke kunne så mye. Har du lyst til å være med, så trenger vi deg, slår han fast.