Og det er ikke hvilken som helst tur. Vindbjarts A-lag skal bort til Mandal og møte en av erkerivalene, Mandalskameratene. Med tanke på hvordan de to lagene har spilt hittil i sesongen, så kan mye tyde på at det blir en målrik og spennende kamp.

Og denne ønsker altså «Den tolvte venndøl» og klubbens sportslige utvalg at mange bygdas ungdommer skal få oppleve.

– Vi har fått ryddet plass til 200 supportere på tribunen i Mandal. Vi setter opp en gratis buss for bygdas gutter og jenter i 14–15 års alderen. Vi gjør dette fordi 16. mai tradisjonelt sett ofte ikke er en dag som ikke er like positiv for alle ungdommer, sier Jon Arvid Engesland, leder av Vindbjart fotballklubbs sportslige utvalg.

Det er plass til 52 i bussen. Dersom den skulle bli helt full, oppfordrer Engesland folk til å settes seg i bilen og ta turen vestover mandag kveld.

– Egentlig er det A-lagsspillerene og spillerapparatet som disponerer denne bussen. Siden vi hadde lyst å gjøre dettet stuntet, sa spillerne seg villig til å kjøre med privatbiler til kamp. Det setter vi stor pris på sier, Engesland.

Får skryt

For noen uker siden skrev Vennesla Tidende om Fabian Jeppestøl Engedal og hans kameratgjeng som starter opp en ny supporterklubb. Bakgrunnen var at de mente det var «så dødt at man kunne høre folk drikke kaffe på tribunen» under VFKs hjemmekamper.

Engesland skryter hemningsløst av initiativet og sier «Den tolvte venndøl» er en medvirkende årsak til at de kan gjennomføre dette stuntet på 16. mai-kvelden.

– Jeg skal jo ikke legge skjul på at vi de siste årene ikke har vært særlig flinke til å lage lyd på tribunene. Dette har endret seg etter "Den tolvte venndøl» kom inn i bildet. Livet de lager på tribunen smitter også over på den eldre garde, konstaterer Engesland.

Guttene bak «Den tolvte venndøl» er i 16–17 årsalderen. De har gitt uttrykk for og understreker at denne supportklubben VFK-fans alle i alle aldre.