Ifølge fotball.no skåret Lyder Daland sist et mål i 2017, for G14-kretslaget. Det er jo mulig han har puttet på trening i mellomtiden, men han har i hvert fall hatt god tid på seg til å øve inn en spektakulær målfeiring ved saltoene som kom i dag.

Etter snaut tjue minutter fikk han ballen servert på midten, spilte vegg med Eirik Ryger og sendte et skudd/innlegg i en perfekt bue over keeper og ned i motsatt kryss.

Med dette ble Daland matchvinner, i en sjelden 1–0 seier for Vindbjart, den første under Jon Hodnemyr.

Motstanderen med kjempesjanse

Før målet hadde Sprint-Jeløy hatt en kjempesjanse etter bare 35 sekunder da Simen først fikk en hånd på et hardt innlegg, før returen ble satt centimeter utenfor.

Vi svarte innen et minutt da Eirik satte fart mot mål sentralt, men han ble hardt presset og skuddet ble for svakt, godt innenfor keepers rekkevidde.

Bortelaget hadde det største presset i første omgang, og skapte også situasjoner innenfor motstanders femmeter etter pause, men Simen og forsvarstreeren foran ham jobbet godt og sto imot det som kom.

Nikolai Aas blokkerte det som kunne blitt et farlig skudd med et kvarter igjen, og dagens bestemann hadde også en mulighet selv tidligere i omgangen.

Etter at Eirik gjorde et voldsomt dribleraid som ble stoppet ulovlig, gikk midtstopperen fram og viste at han kan bli en god erstatter for Follis og hans frisparkfot.

Skuddet fra tjuefem meter gikk dog en meter utenfor krysset.

Eirik Ryger sitt voldsomme dribleraid ble stoppet, men han ble belønnet med frispark. Foto: Stian Bøe

– Et godt lag som presser oss

Mot slutten fristet det med litt sløsing av tid, men Lars-Georg Reinlund Sæther var likevel offensiv, og burde kanskje fått et straffespark i overtiden.

Spilt opp bakfra fra Daland, etter at han var flyttet ut på høyre vingback, vippet han ballen over en utrustende keeper, som sendte ham enda lenger opp i lufta på vei inn i sekstenmeteren.

Dommer pekte på straffemerket, men hans assistent insisterte på at forseelsen skjedde utenfor og fikk viljen sin, her gikk diskusjonen høyt i garderoben og kafeen etterpå.

Vindbjart-keeper Simen Øigarden holdt nullen gjennom kampen. Foto: Stian Bøe

Bildene ser ut til å plassere taklingen på mannen fra Karmøy akkurat på streken, men det spilte uansett ingen rolle.

Dommeren blåse snart av, og med tre poeng tar vi en tidlig ledelse i avdelingen før en del andre lag spiller sine kamper søndag.

Jon Hodnemyr hadde dette å si etter kampen:

– Dette var min første opplevelse som trener å vinne en slik batalje som det ble. Det er et godt lag som presser oss, og vi får trøbbel offensivt. Vi får noen sjanser imot i første omgang, og justerer, sier Hodnemyr og fortsetter.

– Selv om det er trykk fra Sprint i hele andre omgang, skaper de egentlig ikke sjanser. Den utviklingen der vi ser at vi kan håndtere og forsvare kamper, verner egen boks og står imot, det viser at årets sesong kan bli meget spennende.

Denne saken er brukergernert og levert av Vindbjart fotballklubb.