Det er et tradisjonsrikt, stort friidrettsstevne med deltakere fra mange nasjoner. Sondre deltok i 6 øvelser: 60 m hekk (76,4 cm hekker), spyd (400 g), tresteg, 60 meter, kule (3 kg) og lengde. Han vant gull i 60 meter hekk med tiden 9,31 sek, som er ny personlig rekord og den 6’ beste tiden gjennom alle tider av en 13-års gutt i Norge (Norges Friidrettsforbund sin statistikk, som går til og med høsten 2019). Det ble også gull i spyd med 44,72 meter, også pers. Her slo han nr. 2 med rundt 4 meter. Tredje gullmedalje kom i tresteg. Han hoppet 11,94 meter, ny pers, og nr. 6 gjennom alle tider i Norge også her. Han kom til A-finale i 60 meter, ble nr. 8 med 8,06 sek, tangering av pers. I kule ble det 5’ plass med 11,72 meter, og i lengde 4’ plass med 5,47 meter, ny pers. I alle øvelsene var det stor deltakelse, f.eks. i 60 meter deltok rundt 80 stk.

Siden han var 6

Sondre har deltatt i friidrett siden han var 6. Som 8-åring hoppet han 4,02 meter i lengde. Det er det neppe noen i Norge som har gjort (Friidrettsforbundets statistikk begynner først ved 13 år).

Under Tyrvinglekene i september 2021 deltok Sondre i 7 øvelser og vant 7 gullmedaljer. Det er trolig få, om noen, som har gjort dette tidligere – og Tyrvinglekene er et stort fri idrettsstevne med tradisjoner tilbake til 1950-tallet.

Sondre er et multitalent i friidrett. Han behersker både sprint, hopp og kast, så det spørs om det blir mangekamp med tida. Han bor på gården Skjervedal i Vennesla og har fri idrettsinteresserte foreldre. Faren, Kjetil Rosseland, har tatt trenerkurs og er trener for bl.a. Sondre. Vennesla har fått et godt friidrettsmiljø. En del friidrettsinteresserte ildsjeler står på og har fått mange unge jenter og gutter til å drive denne flotte idretten. Flere av ungdommene hevder seg godt, både regionalt og nasjonalt – med bl.a. medaljer på Tyrvinglekene. Den nye, flotte friidrettsbanen på Moseidmoen gjør også til at sporten har fått ny giv.

Vi håper Sondre og de andre friidrettsinteresserte Vennesla-ungdommene fortsetter med denne flotte idretten i mange, mange år. Til glede for både seg selv, for Vindbjart friidrett og for oss som er hekta på denne idretten.

Gratulerer, Sondre, med fabelaktige prestasjoner i Göteborg! Dette stimulerer ganske sikkert til videre innsats og utvikling.

Denne saken er brukergenerert og skrevet Vindbjart Friidrett.