Sist helg deltok Ingrid Hodnemyr fra Vennesla i Wodapalooza i Miami. Dette er etter Crossfit Games det største crossfitstevnet i USA, særlig når det kommer til lagkonkurranse. Hun deltok i eliteklassen for kvinner i lag sammen Kristin Holte og Lena Richter.

Det fire dager lange stevnet gikk veldig bra for de tre norske utøverne, og når alt kom til alt kunne de smykke seg med topplasseringen i stevnet.

I videoen under kan du se Hodnemyr og laget konkurrere i den første av de åtte øktene.

Håpet

– Vi hadde jo et lite håp om å kjempe om førsteplassen, men trodde mest det kom til å bli andreplass. Dem vi knivet mot i toppen slo oss i Crossfit Games, så det var veldig gøy dette, sier Ingrid Hodnemyr til Vennesla Tidende.

I løpet av åtte ulike økter konkurrerte lagene i en rekke forskjellige øvelser. De norske kvinnene tok førsteplassen i fire av disse. Totalt var det 38 lag med i eliteklassen.

– Det var to økter hver dag og det hele ble ganske hektisk grunnen at det er tornadosesong i Miami nå. Derfor ble det en del forsinkelser underveis, men det gikk bra, sier Hodnemyr.

foto
GØY: Hodnemyr foreller at det er svært stort oppslutning om crossfit i USA. Foto: Joseph Somakian

Stor pengepremie

Hun forteller at oppslutningen rundt crossfit i USA er veldig stor, og det er ganske annerledes enn her hjemme.

– Det var over 3.000 personer påmeldt, og flere ganger opplevde vi at folk sto i kø for å komme inn og se på. Publikum er også helt gale. Det er kjempegøy, sier Hodnemyr fornøyd.

Med førsteplass i den gjeveste klassen kunne de også ta med seg en pengepremie på 25.000 dollar hjem til Norge.

– Det er jo en del det. Med tanke på videre satsing kommer det veldig godt med, sier Hodnemyr.

Feiret jul i isolasjon

Nå skal hun hjem til Norge for å møte familien som hun ikke har sett på lenge.

– Jeg fikk jo korona i julen, så julaften ble feiret i isolasjon hjemme i leiligheten i Oslo. Det var en skikkelig nedtur. Så nå kommer dem hit på besøk til helgen. Det gleder jeg meg til, forteller hun.

Nå skal Hodnemyr ta seg en ukers pause etter et hektisk år med både crossfit og functional fitness.

– Nå begynner jo flere kvalifiseringer til de større stevnene, men jeg må ha en pause. Jeg tror det skal gå bra uansett. Så får jeg heller spisse formen når det nærmer seg de store stevnene igjen. Jeg sliter litt med en albue, så den trenger litt ro og hvile nå, sier Vennesla-kvinnen.