Etter at gjestene var mest i angrep de første ti-tov minuttene, gjorde vi som Skottland kvelden før, og satte inn to kjappe skåringer. Førstemålet startet på venstrekanten, etter at Bernhard Salvesens skudd gikk i blokka hadde Robert Våge Skårdal flyttet seg med spillet, og satte opp høyrekant Daniel Roppestad. Hans lavtgående innlegg traff Eirik Ryger som hadde god plass å sikte på, 1–0.

Oppildnet av skåring gikk vi rett i høyt press etter avspark, og igjen gjorde venstresiden grovarbeidet. Helge Strand, Ryger og Sander Barstad Bergan gjorde nok til at Sandefjord spilte fra seg en unøyaktig ball inn mot midten. Salvesen snappet den, spilte Våge Skårdal før han fikk den tilbake og satte den helt nede i hjørnet ett minutt og femten sekunder etter den første skåringen.

Mange av målene i sesongens kamper har kommet i bolker, og igjen fikk vi et kjapt svar, Sandefjord reduserte til 1–2 før det var gått tre minutter. Et gjennomspill ble fint kjippet over Simen Øigarden og da ble målet stort og åpent.

Tredjemålet var nok dagens fineste, vi holdt ballen lenge på høyresiden, stanget fremme, spilte tilbake for å åpne opp litt, og satte etter hvert Roppestad i fart fremover. Salvesen viste perfekt fram sin styrke ved å komme litt for sent i boks og var i perfekt posisjon da høyrekantens 45-graders pasning kom, ballen ble nå satt nede i motsatt hjørne. Nok en gang svarte gjestene, noen minutter før pause klarte de å tråkle seg gjennom det meste av laget vårt og til slutt sette ballen i stolpe og inn fra straffemerket. 3–2 til pause, kampen virket veldig åpen, og mange tenkte nok at vi trengte et par mål for å sikre alle poengene, men slik ble det ikke. Vi ble litt mer sikre med ballen, unngikk like mange overganger mot, og i andre enden brant vi de store sjansene vi spilte oss til. Trener Jon Hodnemyr var fornøyd med tre poeng: – Det var en varierende førsteomgang, kampen bølger litt fram og tilbake. Vi finner rommene vi forventet, men utnytter dem ikke godt nok, og strever litt med den defensive strukturen. I andre omgangen får vi til litt lengre angrep, lettere å gjenvinne, og føler vi har full kontroll, selv om det alltid er spennende når vi leder med ett mål.

Denne saken er levert av VIndbjart Fotballklubb.