Signe Marie Rølland

Journalist

– Da jeg begynte i Vindbjart i 2006, rykket vi opp på første forsøk. Vi var opptatt av å være på offensiven da vi spilte fotball og var mer opptatt av å score enn av å hindre mål, forteller Steinar Skeie.

Makrellfotball som er Starts begrep vil være kjent for de fleste. Sammen med Håvard Karlsen som nå er trener i Våg, kom han på navnet. Skeie forteller at selve navnet bare var en idé han fikk.

– Vindbjart gjorde det utrolig bra med få midler, og vi utfordret flere lag i Tippeligaen. Det handlet om de spillerne vi hadde og den kulturen vi klarte å skape sammen. Vi utviklet også spillere som gikk til toppfotballen, sier han og fortsetter:

– Når jeg nå ser tilbake er det jeg opplevde bedre enn det var den gangen, og jeg tenker det må være interessant for andre å høre om den suksessen vi hadde. Så nå har jeg utviklet et foredrag som skal presenteres både mot fotballag og firma. Å bygge et godt team handler både om godt lagspill og gode prestasjoner.

Tilbyr rådgivingstjeneste

Krydderfotball er betegnelsen på en filosofi og tenkemåte som handler om prestasjoner på og utenfor banen. Skeie tilbyr en rådgivningstjeneste for trenere, spillere, trenere, klubber, klubbledere, organisasjoner og næringsliv som har fokus på prestasjonsutvikling.

– Jeg har nettopp begynt og skal holde mitt første foredrag denne uken, og så vil jeg se hvordan markedet for dette er. Noe av det jeg tar opp er hvordan man får fram det beste i folk og utvikler toppspillere? Jeg snakker også om hvordan man bygger et godt lag, bygger og endrer kultur og utarbeider visjon, verdier og målsettinger, sier han.

Han er opptatt av humankapital, at man skal investere i folk. Skeie er utdannet lærer i bunnen, og har senere tatt fotballutdannelse. Han har også gjort seg flere erfaringer, som han ønsker å dele med andre.

– Skal man skape vinnere, må man ha et godt lag. Det handler om mestring, trivsel og trygghet. Som det sies «You don't build business. You build people, and they build business.» Det finnes mange gode ledere, bade i fotball og næringslivet, men det finnes også dem som er lite egnet for oppgaven. Nøkkelen for godt lederskap er å bygge mennesker gjennom trivsel og trygghet. De har et positivt menneskesyn og er opptatt av å lykkes gjennom andre, sier han.