– For oss er det stort å få lov til å spille hjemme mot Fløy i cupen. Vi skulle gjerne sett at vi fikk Start, men for oss er Fløy en god nummer to sånn sett. Vi skal mobilisere og gjøre alt vi kan for å lage en god fotballkamp, sier Jon Hodnemyr, trener for Vindbjart.

Fløy har åpnet sesongen godt og ligger på fjerdeplass i sin avdeling i PostNord-ligaen, divisjonen over Norsk Tipping-ligaen, der Vindbjart spiller.

Likevel mener Hodnemyr at det skal være gode muligheter for en hjemmeseier.

foto
Vindbjart håper på jubel mot Fløy som spiller en divisjon høyere. Med cupavansement er drømmen å få spille mot Start på hjemmebane i neste runde. Foto: Stien Bøe

– Store muligheter

– Jeg har sett en del av kampene deres og skal se mer de neste dagene. Det er et lag som spiller god fotball og som er gode begge veier. Vanskelige å slå. Men vi er i ferd med å skape en fotball og en identitet i gruppa som gjør at vi ser store muligheter til å skape en god fotballkamp og potensielt få et godt resultat, sier treneren.

Jon Hodnemyr sier at han merker at det er i ferd med å vokse fram en entusiasme rundt klubben, som han håper kan hjelpe laget.

– Mange personer skal ha ære for det. Jeg vil skryte av Jon Arvid Engesland som har mobilisert, og ikke minst ungguttene i Den Tolvte Venndøl, som allerede har vist seg fram. Det blir mye folk, og jeg oppfordrer samtlige som leser dette om å komme på kamp og se en blanding av unge venndøler og etablerte spillere.

foto
Supporterklubben «Den Tolvte Venndøl» ble startet opp tidligere i år, og har allerede markert seg på tribunen med god stemning. Foto: Stian Bøe, Vindbjart FK

Kan bidra til seier

– Tør du spå hvor mange som kommer til kampen?

– Nei, men vi drømmer selvfølgelig om 1.000 mennesker, det kan vi ikke legge skjul på.

Hodnemyr sier at spillerne merker stemningen fra publikum.

– Når du spiller er du inne i modus, men opplevelsen av å gå ut på banen, og de pauseøyeblikkene som eksisterer, når man ser folk som står og heier, det gir noe. Jeg tror også det gjør at spillerne kjenner et ønske om å gi tilbake.

– Kan mange tilskuere og liv på tribunene hjelpe dere videre til neste runde i cupen?

– Det sier seg selv at de kan hjelpe oss. Støtte fra publikum og lys på tribunen gjør noe med deg, slår Hodnemyr fast.

Tett program

Cupkampen kommer bare tre dager etter 16. mai-oppgjøret borte mot MK, og så er det ny seriekamp på søndag mot Follo. Men Vindbjart-treneren er ikke redd for et tett kampprogram.

– Til nå har vi fordelt spilletiden ganske bra på mange. Vi har en god spillertropp og er opptatt av å bruke de forskjellige ferdighetene vi har i troppen ut fra motstandere. Så handler det om å trene på en måte for å legge til rette for å spille mer enn en kamp i uka. Du skal ikke langt av gårde før det er vanlig å spille to kamper i uka, det må vi tåle, og det er gøy, sier Jon Hodnemyr.

– Vi går for tre av tre, legger han til.