Som sagt så gjort. Nå har en helt ny supporterklubb for Vindbjart fotballklubb (VFK) sett dagens lys. De har valgt å kalle den for «Den tolvte venndøl», og det skal åpenbart være «spiller» nummer tolv som skaper liv på tribunen når Vindbjart spiller kamp.

– Vi fant vel egentlig ut at det var temmelig stille på tribunen under den første hjemmekampen til VFKs 3. divisjonslag. Det var jo så dødt at man nesten kunne høre de eldre publikummerne drikke kaffe, ler Fabian Jeppestøl Engedal.

Han er fortatt juniorspiller, men trener fast med A-laget og har ved flere anledninger sluppet inn på banen for seniorlaget som spiller i 3. divisjon.

Utenfor banen

Mye av 17-åringens liv dreier seg om Vindbjart Fotballklubb, mest på banen og på trening. Nå ønsker han og en rekke andre juniorspillere også å engasjere seg utenfor fotballbanen, nemlig på tribunen.

– Målet med supporterklubben er selvsagt å skape mer liv og røre på tribunen. Alle vi spillere vet jo hvor mye det betyr å ha gode supportere i ryggen, konstaterer han.

Foreløpig holder Jeppestøl Engedal styr på en facebookgruppe sammen med Emil Lie, Adrian Johannessen og Martin Heisel. Her er målet å samle flest mulig supportere og følgere.

– Vi håper at flere kommer på kamp, hyler, lager lyd, heier og tør og vise følelser. Det er viktig å slippe seg litt løs. I den nye supporterklubben skal alle føle seg velkommen. Ingen er for gamle eller for unge. Det er viktig at alle skal føle seg inkludert, presiserer Jeppestøl Engedal og oppfordrer venndøler til å besøke «Den Tolvte venndøl» på Facebook.

Laksetrappa var den tidligere supporterklubben til våre lokale fotballhelter, men har i de siste årene ikke vært aktiv.