Det er kamp om plassene på Equinor-juniorlandslaget i langrenn, og rett før sist helg ble det klart at Mathias Holbæk fra IL Vindbjart er en av de få utvalgte. Det unge talentet har lagt ned utallige timer med arbeid og er svært glad for å bli en del av troppen.

– Det er bra, og jeg får godt matching og det hever nivået for min del og for de andre sin del. Jeg gleder meg til å bli godt kjent med laget og måle seg opp mot de andre på utøverne. Og gå mot de er gøy og jeg får sett hvilket nivå jeg ligger på, sier Mathias Holbæk

Satser på unge talenter

Mathias Holbæk tilhører IL Vindbjart, hvor han har lagt et godt grunnlag for å nå langt i langrennskarrieren. Tillandslaget tar han med seg både motivasjon og tanker om hva skal til for å bli best mulig og nå lengst mulig.

– Det blir å trene bra, med så god kvalitet som mulig. Må gjøre prioriteringer, men må tenke at det er gøy å gå på ski. Av og til litt tøft, men mest gøy, sier Holbæk.

«Equinor Morgendagens helter» er hovedsamarbeidspartneren til Norges Skiforbund (NFS) innen langrenn, og de støtter forbundets talentutvikling og satsing rundt junior- og rekruttlandslagets gutter og jenter. Å avsløre årets uttak til Equinor-juniorlandslaget er noe de har sett frem til lenge.

– Årets juniorlandslag består av Norges aller fremste langrennstalenter, og det blir utrolig spennende å følge dem på reisen fremover. Mathias er både dedikert og fokusert, og han kan i tillegg vise til solide prestasjoner i løypa, sier Anniken Jebsen Bråthen, merkevaredirektør for Equinor Morgendagens Helter.

Kan nå til topps

Det lovende langrennstalentet fra Ålefjær og IL Vindbjart skal trene og konkurrere med elleve andre fra hele landet. Monika Kørra, juniorlandslagstrener i Norges Skiforbund, har stor tro på den unge skiløperen.

– Det er ekstremt tøft å ta seg inn på juniorlandslaget da det er skyhøyt nivå på den norske langrenns-ungdommen. Mathias er ekstremt motivert og hardtarbeidende, og viser til imponerende resultater sesongen 21-22. Vi har stor tro på at han kan nå helt til topps og at tiden på juniorlandslaget skal være en god utviklingsarena for han kommende sesong.

Selv om Mathias kun er tenåring, har han opplevd mye i langrennskarrieren så langt. Noe av det viktigste han tar med seg i den kommende sesongen på juniorlandslaget, er trening sammen med andre.

–Jeg blir mye bedre av å trene sammen. Man tenker ofte at man skal trene alene, men man løftes av å trene med andre. Ting går bedre når man trener med andre. Det blir utfordrende til neste år når jeg går til seniorklassen, det er veldig hardt. Det kan bli vanskelig, juniorlandslaget gjør at jeg kan bli så god som mulig for å takle overgangen best mulig, forteller Mathias Holbæk.