Hanne Hægeland

Øvrebø IL

14 utøvere stilte til start, og sammen med foreldre og søsken ble det en flott gjeng på ca.35 personer som hadde ei fin helg sammen. Hele gjengen overnattet på et klubbhus, så det er ikke å overdrive å kalle det en sosial tur.

Og det sosiale er det viktigste på slike turer, det skal være gøy å reise på tur sammen! Samtidig er det både spennende og inspirerende for de unge utøverne å stille til start i det som skal være verdens største skiskytterfestival. Til sammen er det over 1000 barn og unge fra hele Norge som møtes for å konkurrere i sporet og på skytebanen, og det konkurreres både i sprint, normal og stafett.

Alle Øvrebø sine løpere leverte gode løp, og kan si seg godt fornøyd med helga. På fredagen var det stafetter som stod på programmet, og Øvrebø stilte der med 3 lag. I J 11-12 stilte Tilde Greibesland og Martine Frustøl til start på et mixlag sammen med Froland, og leverte et godt løp. I G 11-12 stilte Fredrik Hægeland, Elias Byberg og Aksel Ellingsberg et rent Øvrebølag, og etter god innsats av alle 3 gikk de inn til en imponerende 2.plass! Øvrebø har flere gode løpere i G11-12, og Olai Haabesland deltok også på et mixlag i denne klassen. Maren Løvdal og Kaia Haabesland stilte til start i mix 13-16, noe som betyr at både jenter og gutter i alderen 13-16 år kan delta. Da blir det tøft å være jenter på 13 år, men innsatsen var det ikke noe å si på! Til slutt på fredagen var det nybegynnere sin tur, og Oda Byberg og Lotte Djupvik gikk strålende og leverte god skyting i sine løp. Det lover godt for fremtiden i Øvrebø ski!

Lørdag var det sprint på programmet, og også denne dagen ble det mange gode resultater! I G11 gikk Aksel Ellingsberg inn til en strålende 8.plass, Emil Djupvik til en 13.plass og Olai Haabesland til en flott 28.plass av ca.60 startende. I G12 slo Elias Byberg til med en 3.plass og Fredrik Hægeland en 17.plass av nærmere 70 startende. Søndagen slo de sammen guttene til med 7. og 8.plass, så de bør være veldig godt fornøyd med helga! I dag var det også flere litt eldre løpere fra Øvrebø som stilte til start, bla.Anette Kleveland i J14. Til tross for problemer med sykdom gikk hun et bra løp, og endte på 33.plass. Torkel Hægeland stilte til start i M18 både lørdag og søndag, men det bli litt for mange bom til å hevde seg i toppen.

Det var mange slitne utøvere og foreldre/søsken som dro hjemover på søndag!Nå venter en liten ferie før neste sesong tar til!

De eldste utøverne i Øvrebø ski avsluttet sin sesong sist helg, da møttes de til finale i Norgescupen på Vik i Sogn. Dette er utøvere som går for Sirdal ski, og fra Øvrebø deltok Ina Hægeland, Torkel Hægeland og Sondre Sangvik Nilsen.Best resultat der stod Ina Hægeland for. Etter bra skyting og god fart i sporet gikk hun inn til en flott 3. plass i K19,en god avslutning å ta med seg inn i neste sesong.

Denne artikkelen er brukergenerert og skrevet av Øvrebø Idrettslag/Hanne Hægeland

foto
Nybegynnere fra Øvrebø ski, Lotte Djupvik og Oda Byberg Foto: Øvrebø IL
foto
Martine Frustøl (liggende)og Jahn Ivar Kleveland. Foto: Øvrebø IL