annonse

Venneslaheia øst forblir i kommunplanen – skal mekle for fire andre områder

Er med
Er med: Venneslaheia øst blir altså en del av framtidsplanene for boligutbygging i Vennesla. Illustrasjonsfoto (Foto: )
Egen representant
Egen representant: Jens Røed (H) og Alexander Etsy Jensen konkluderte med at sistnevnte blir deres representant i meklingen. (Foto: Per-Øyvind Nordberg)

+ Politikerne i Plan- og økonomiutvalget sa ja til å ta med Venneslaheia øst i kommuneplanen.

  • Per-Øyvind Nordberg

Tirsdag var det møte i Plan- og økonomiutvalget. En av de største, og ikke minst den mest diskuterte saken var kommuneplanens arealdel. Mange har ment mye om denne, og det ble mottatt 37 høringsinnspill i høringsperioden. Mest diskutert har området Venneslaheia øst som har ligget inne i planen. Her kan det potensielt bli 1.500 boliger i framtiden.

– Vi kun fått et faglig råd om å ta det ut fra Fylkesmannen, det betyr at det fortsatt er opp til oss om vi vil beholde det i planen, sier rådmann Svein Skisland under møtet.

Gode boligreserver

– Vi kan ikke ta det ut nå. Jeg husker hvor mye vi jobbet for å få det inn i planen i sin tid. Det ville vært en fadese å ta det ut nå, sier Eivind Drivenes (Sp).

– Vi må løfte blikket framover og vi har allerede flere store boligområder utenfor sentrum, og det er ingen tvil om at folk vil bo der. Venneslaheia vil være en god boligreserve for oss i mange år, sier FrPs Alexander Etsy Jensen.

– Vi er glade for at Venneslaheia fortsatt er med i planen og enige med FrP. Vi ønsker også at Hommefjellet nord blir prioritert i forhandlinger hos Fylkesmannen, sier gruppeleder i KrF, Daniel Bakken.

Fylkesmannen hadde kommet med innsigelser på områdene Moseidheia, Homme Øst, Hommefjellet nord og Nordmarka.

Politikerne ønsker at en gruppe med ordfører, varaordfører og en representant for opposisjonen går i mekling med Fylkesmannen om disse. Opposisjonens representant ble Alexander Etsy Jensen.

– Vi mener at Venneslaheia Øst må ut av planen. Men det kunne vært brukt som et forhandlingskort hos Fylkesmannen, sier Geir Wehus (Ap).

Fikk ekstra representant

De var det eneste partiet som ikke ville ha området med i kommuneplanen videre.

Politikerne ble enige om å beholde Venneslaheia Øst i planen, og gå i mekling med Fylkesmannen om områdene det er kommet innsigelser mot.

– Jeg mener vi også må prioritere Homme øst. Jeg skjønner ikke helt at det er kommet innsigelser her, for det ligger nær kollektivaksen som Fylkesmannen argumenterer med er viktig for nye boligområder, sier Drivenes.

Flere var enige i at Hommefjellet nord og Homme øst er områdene som må prioriteres i meklingen.

per-oyvind@venneslatidende.no