Odd Grønberg og de andre på Høyres liste var veldig spente før opptellingen av stemmene var i gang.
Odd Grønberg og de andre på Høyres liste var veldig spente før opptellingen av stemmene var i gang. Foto: Per-Øyvind Nordberg

Valg: Skal bli større enn sist og åpner flere samarbeidsdører

Høyre og Odd Grønberg mener Vennesla er klare for et maktskifte da avisen besøkt deres valgvake.

Det var god stemning da Vennesla Tidende var innom Høyres valgvake som fant sted i lokalene til Scan Trade mandag kveld. Få timer før stemmene er talt opp, skortet det ikke på optimismen i Høyre-leiren.

– Jeg tror vi går fram. Det er også målet. Vi skal ha framgang. Vi har i dag tre representanter i kommunestyret, og vi tror vi skal klare å få enda flere. Vi trenger det hvis vi skal kunne påvirke slik vi ønsker, sier listetopp for Høyre Odd Grønberg.

Han påpeker at de har hatt et godt samarbeid med FrP, Venstre, og Partiet de Kristne fram til nå, og håper de kan styrke dette. Men han utelukker heller ikke andre samarbeid.

– Jeg tenker jo at det er naturlig at vi vil snu oss mot de andre borgerlige partiene, og der inngår også KrF. Vi kan nok også samarbeide med Ap, men da må vi komme til enighet om enkelte saker vi er helt uenig i. Så vi får se, smiler Grønberg.

– Vi har en veldig solid liste i år med en svært god listetopp og god spredning med tanke på hvor våre representanter er fra. Høyre-stemmene vi er ute etter er her i Vennesla de. Det så vi under siste stortingsvalg. Dette blir spennende, sier Tor Søren Drivenes (H).

Under stortingsvalget i 2017 fikk Høyre 20,9 prosent av venndølenes stemmer. Under det forrige kommunevalget i 2015 fikk de 10 prosent. Grønberg skryter av sine partifeller og den innsatsen de har lagt ned i valgkampen.

– Her har alle bidratt i hele kommunen. Det har vært en enorm innsats og jeg er heldig som har fått jobbe med en så engasjert gjeng, sier Grønberg.

–Hva anser du som et nederlag?

– Hvis vi går tilbake og får inn færre representanter enn sist, sier Høyres ordførerkandidat.

per-oyvind@venneslatidende.no