John Edvard Olsen i prat med Torhild Bransdal på lørdagens siste valgkampstand i Vennesla sentrum. 	Foto. Vennesla KrF
John Edvard Olsen i prat med Torhild Bransdal på lørdagens siste valgkampstand i Vennesla sentrum. Foto. Vennesla KrF

Valg: – Rart å skulle bare slappe av og vente

– I dag har jeg vært og stemt sammen med mannen min på Herredshuset på Hægeland. Det er rart å slappe av nå og skulle vente på kvelden, sier Torhild Bransdal.

– Siden valget i 2001 har jeg vært travelt opptatt med å reise rundt på alle kommunens stemmelokaler på valgdagen. Så det er en litt rar dag i år. Når en stiller til valg ved lokalvalg vet alle politikere at det både er en psykisk og fysisk påkjennelse og vente spent utover kvelden, sier stortingsrepresentant og tidligere KrF-ordfører Torhild Bransdal.

– Føler du å sitte på sidelinjen i år?

– Det er vel galt å si sidelinjen, jeg har jo selv valgt å være der jeg er nå. Det er utrolig behagelig i dag men selvfølgelig er jeg veldig interessert i det som skjer, sier Bransdal som satt som ordfører for KrF i 18 år i Vennesla.

– Gi oss en liten analyse lokalt over årets valg?

– Hvordan resultatet blir, vil jeg ikke kommentere før valgdagen er over, men vi ser jo i år at det er mange erfarne og sentrale politikere som gir seg fra flere parti. Da blir valget noe åpnere, og det er ikke noe spesifikt for Vennesla, slik er det jo mange steder, sier Bransdal.

Mange med erfaring

– Senterpartiets toppkandidat Eivind Drivenes er en mann med lang erfaring, Arbeiderpartiets Solveig Robstad er også meget erfaren i politikken gjennom mange år, men er ny i rollen som 1.-kandidat. Utover det har de andre partiene nye kandidater på toppen, sier hun.

I år, som før, har hun vært og se på partiets valgkampstand ulike steder i kommunen.

– Hva slags sjanser har Kristelig Folkeparti med Nils Olav Larsen som ordfører kandidat?

– Nå er jeg jo litt inhabil men jeg synes alltid det er moro å snakke med folk som står rundt politikken og jeg får utrolig mange positive tilbakemeldinger. For meg er det moro å se hvordan han som fersk, ny og politisk uerfaren har vokst inn i rollen og sier at han liker rollen som ordfører mer og mer, sier Bransdal og sier KrF har «to års forsprang» på ordførerrollen.

– Det er Nils Olavs fortrinn fordi velgerne har sett og blitt kjent med han. Så jeg er optimistisk på KrFs vegne, sier hun.

I fjor var det 58,2 prosent av befolkningen i Vennesla som gikk til stemmeurnene.

– Det er viktig at ikke hjemmesitterpartiet vinner. Vi har det veldig godt i Vennesla men det er trist om det medfører at folk ikke stemmer. Det er utrolig betenkelig, vi vet jo at folk i andre land vil dø for å få lov til å stemme, sier Bransdal.

anne@venneslatidende.no