Andreas Ingebretsen er spent før valgresultatene kommer. Her fra Campino og Frps valgvake.
Andreas Ingebretsen er spent før valgresultatene kommer. Her fra Campino og Frps valgvake. Foto: Anne Lise Haugland Valdez

Valg: FrPs 1. kandidat stemte for første gang

– En spennende dag, sier Andreas Ingebretsen. Frps listetopp stemte for første gang i kommunevalget.

– Jeg bruker ikke så mye tid på det jeg ikke kan gjøre noe med, så valgkampen er vi ferdige med. I dag har jeg forsøkt å ta igjen litt tapt skolearbeid og vasket tøy, sier Andreas Ingebretsen. 19-åringen er student på statsvitenskap på UIA

– Hvor mange kandidater håper du FrP greier å få i år?

– Våre tidligere politikere har gjort en god jobb og jeg håper vi får inn i hvert fall 4, men 6,7 eller 8 representanter hadde vært topp, humrer Ingebretsen som sammen med partifeller koste seg med valgvake på Campino mandag kveld.

– Vi håper velgerne har vært bevisste på at vi i Frp kan gjøre kommunen bedre og så har vi vært opptatt av å ikke øke eiendomsskatten, sier Ingebretsen. Partiveteran Magne Hunsbedt synes 2019-valget har vært av det spennende slaget.

– Vi har en del rutinerte politikere som gir seg nå, vi har en ny sittende ordfører som ikke er valgt som person men som overtok rollen. Alt dette gjør valget åpent, mener Hunsbedt.

I 2007 hadde Frp hele 7 politikere i kommunestyret.

– Vi har hatt gode resultat på forrige stortingsvalg, og håper det fortsetter i år, sier Ingebretsen.