Oddbjørn Lunden har en rekke navn han skal gi ekstra stemme i årets valg.
Oddbjørn Lunden har en rekke navn han skal gi ekstra stemme i årets valg. Foto: Anne Jeppestøl Engedal

Valg: – Blir nok litt kryssing

Oddbjørn Lunden mener årets lokalvalg blir enormt spennende, og på vei inn i valglokalet, røper han at det nok blir både kryssing og oppføring av ekstra navn på hans stemmeseddel.

– Jeg tror nok det blir litt kryssing i år, ja. Og så kommer jeg til å føre på noen ekstra navn på baksiden.

– Ja, kommer du til å føre opp maksimalt av det som er lov, rett og slett?

– Det er nok ikke umulig det, nei, smiler Lunden lurt.

Han har flere navn han gjerne vil gi en ekstra stemme.

Regnet øser ned, og folk løper fra bilene og inn til stemmelokalet i Venneslahallen. For Lunden har ikke været noe å si. Det skal mer til for at han ikke stiller opp på selveste valgdagen.

– Det gjør ikke noe med litt regn i lufta. Vi må gjøre vår plikt, sier han, og kan fortelle at han har stemt hvert eneste år siden han fikk stemmerett.

Høytidelig

Og for Lunden er selve valgdagen spesiell. Han kunne aldri tenkt seg å forhåndsstemme, selv om dette har blitt svært enkelt, og en metode mange velger å benytte seg av.

– Nei, det er noe spesielt med å stemme på valgdagen. Det er litt høytidelig, synes jeg, sier venndølen, som kommer til å følge valget i det ulike medier utover kvelden.

– Ja, det blir valgvake, og vi må følge med helt til slutt, sier Lunden, som mener årets valg er svært spennende i Vennesla.

– Ja, i år er jeg veldig spent. Det er mange gode, nye navn også på listene.

– Er du en av dem som alltid stemmer det samme?

– Nei, det er jeg ikke. Det kan variere hva jeg stemmer. Men jeg vet hva jeg skal stemme i år, sier han, uten å ville ut med noe mer.

– He, he. Nei, det er hemmelig valg, vet du. Men jeg synes alle partiene har noe bra.

– Jeg gjør min plikt

Klokka 11 var det mye folk i stemmelokalet, og antydning til kø for å komme inn i avlukke.

Ved forrige valg var valgdeltakelsen på 58,2 % i Vennesla. Det vil si at kun drøyt halvparten av de stemmeberettigede valgte å bruke stemmen sin.

– Jeg gjør min plikt, sier Oddbjørn Lunden, før han hemmelighetsfull drar for gardinet, og setter i gang med kryssing og skriving.

aje@venneslatidende.no