annonse

Stenger Smååsane barnehage

E.COLI:
Stenges: I morgen onsdag stenges Smååsane barnehage fordi det nå er påvist E.coli-smitte hos fem barn. (Foto: Arkivfoto)

Nå er det blitt påvist E.coli -smitte hos fem barn i Smååsane barnehage. Kommunen stenger barnehagen i foreløpig tre dager.

  • Anne Lise Haugland Valdez

- De tror det er samme variant som de to tidligere tilfellene, altså en mild grad av den alvorlige E.colien, sier oppvekstsjef i Vennesla kommune, Kristin E. Ropstad, til Vennesla Tidende.

Alle de tre barna samt de to barna som først fikk påvist E.coli-smitte, går i småbarnsavdelingen i barnehagen. 

-  Vi stenger nå barnehagen fra i morgen og resten av uka slik at vi får mulighet til å ta prøver av alle barn og ansatte, samt ta en ny runde med renhold, opplyser Ropstad.

Ikke funnet kilden

Resultatene ble kjent på et møte i ettermiddag. Kommunen samarbeider med Mattilsynet for å finne smittekilden fra bakterien. Mattilsynet var på inspeksjon i barnehagen tidligere i dag.

- De har ikke forsterket mistanke om noen kilde der, tvert om synes de at rutiner på mathåndtering var tilfredsstillende. Dette er jo et detektivarbeid for de også, og nå skal de fortsette med intervjuer, sier Ropstad.

Kommunen på sin side har fått inn tidligere leder av Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, som konsulent i saken.

Alvorlig

- Hvor alvorlig mener dere situasjonen er nå?

-  Vi mener situasjonen er så alvorlig at vi setter inn noen forebyggende tiltak, som nevnt, slik at det ikke skal oppstå flere tilfeller av smitte. Vi er glade for at det så langt ikke ser ut som det er den alvorligste varianten av E.coli, sier Kristin Ropstad.

Flere husstander I Vennesla har fått beskjed om å koke drikkevannet inntil videre, dette har ikke noe med smittefaren for E.coli å gjøre, understreker kommuneledelsen overfor VT.