Trådte til: Sokneprest Inger Johanne Vaags er ikke skvetten for høyder og tok del i dugnaden. Her legger hun på den siste taksteinen. Foto: Eva E. Ellingsberg

Sørger for å holde tett

Å holde tett kan være en utfordring, men i Øvrebø går det nå lettere, i alle fall inne i menighetshuset.

Dugnadsånden lever i beste velgående i Øvrebø, og denne gangen var det Øvrebø menighetshus, bygd tidlig på 1960-tallet, som trengte oppgradering.

– Det hadde vært lekkasje fra taket ganske lenge, men da det rant vann ut av en spotlight, skjønte vi for alvor at nå måtte noe gjøres, forteller byggmester og primus motor Bjørner Ellingsberg.

Det var han som fikk oppgaven med å være arbeidsleder da dugnadsgjengen var på plass.

Dugnadsgjeng: Øvrebø menighetshus har fått nytt tak, takket være en gjeng gode hjelpere. Foto: Eva E. Ellingsberg

Det halve

Før de kom så langt, var det tatt en ringerunde til mulige hjelpere, samt opprettet en kronerulling via Spleis på Øvrebø kirkes nettside. Ifølge Ellingsberg var det enkelt å få tak i folk, og dugnadsgjengen på tre faglærte snekkere, i tillegg til åtte-ni andre nevenyttige øredøler, brukte kun noen kvelder og et par lørdager på jobben.

– Til sammen var det nok 25 personer som deltok, mener Ellingsberg, som kan melde at jobben nesten er ferdig.

– Vi mangler bare noen takplater, men ellers har vi byttet papp, sløyfe, lekter og takstein på den høyeste delen. Takrenna på 60 meter er også ny, legger han til og opplyser at takflaten totalt er på rundt 300 kvadratmeter.

– En jobb som ville kostet 350.000 hvis vi skulle satt den bort. Nå klarer vi oss med det halve, sier han.

Litt malearbeid

Ellingsberg opplyser at noen kroner sto på bok fra før og at en del er kommet inn via Spleis. I tillegg har noen enkeltpersoner bidratt.

– Hadde vannet rukket å gjøre skade inne?

– Ja, noe av taket inne i gangen måtte fikses, så ble også gjort. Noe malearbeid ble det også, og der har noen av damene bidratt. Andre har stilt med kaffe og bakst, forteller Bjørner Ellingsberg, som lover at menighetshuset snart er klart igjen for både konfirmasjoner, bryllup og andre arrangementer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå er i alle fall taket tett.

Litt malerbeid: Når de først var i gang, ble det noen malingstrøk inne også. Her er Hege Taxerås i sving. Foto: Eva E. Ellingsberg