annonse

Ryddet bygdas turløyper

Dugnadsvillige: Dugnadsvillige: Denne entusiastiske dugnadsgjengen skal begynne på ryddejobben i lysløypa på Moseidheia. (Foto: )

Denne solide dugnadsgjengen samt 200.000 sponsorkroner skal sørge for maksimal turglede i Venneslas skoger.

  • Christopher Johansen

I helgen startet første økt av ryddejobben i lysløypa på Moseid. Da stilte 18 frivillige opp med sag, øks og annet nødvendig utstyr. Også den såkalte Mila i Heptekjerr skal ryddes i løpet av høsten. Anne Honnemyr er ivrig bruker av bygdas turløypenettet, og synes initiativet Tore Gustav Drivenes har tatt er helt topp.
– Jeg går ofte i Mila. Nå er det blitt slik at man nesten ikke finner frem. Derfor skal det bli godt å få ryddet opp, mener hun.
Daniel Bakken stiller også velvillig opp med både muskelkraft og maskineri.
– Jeg synes dette tiltaket er helt fantastisk. Derfor stiller jeg med både firehjuling og minigravemaskin. Her kommer virkelig Venneslas dugnadsånd til syne, mener han.
Initiativtaker og ivrig turgåer Tore Gustav Drivenes har lenge irritert seg over forfallet.
– Jeg går ofte på tur, men dessverre har ikke løypene blitt vedlikeholdt de ti siste årene. De er så gjengrodd at mange kvier seg for å gå her om sommeren og de blir ikke preparet om vinteren, forteller Tore Gustav Drivenes som står i spissen for ”Det store turløypeslaget.”
Løypa i Nordmarka og lysløypa på Moseidmoen er først ut. I morgen 12. september er altså første dugnadsdag. Det arrangeres også dugnad 19. september, 10. oktober, 24. oktober og 7. november.
Har du også lyst til å bidra? Da kan du henvende deg til Tore Gustav Drivenes på 419 17 507.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på venneslatidende.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.