Vanskelig sving : Denne bilen havnet opp ned i grøfta etter utforkjøring søndag kveld på Fylkesveg 103 ved Nyberg i Hægeland. Naboene mener svingen bør utstyres med autovern etter mange ulykker. Foto: Anne Lise H. Valdez

Ønsker seg autovern etter en rekke ulykker i «Jesus-svingen»

Etter at to biler har kjørt ut av svingen og landet på taket bare den siste uka, er naboene Inger Liv og Alv Vinjerui i Vestbygda i Hægeland opptatt av at de får opp autovern i det de kaller «Jesus-svingen».

En personbil kjørte utfor veien i Vestbygda i Hægeland og bilen landet på taket søndag kveld. En person ble fraktet til sykehus.

– Vi må bare være glad for at føreren kom seg ut vinduet av bilen i god behold. Bilen havnet i grøfta hvor det er en meter med vann og ulykken kunne blitt atskillig verre, sier Inger Liv Thoresen som sier tankene går til den forulykkede som ble kjørt til sykehuset søndag kveld.

Operasjonssentralen til Agder-politiet fikk melding søndag kveld klokken 22.11 om en trafikkulykke på Fylkesvei 103 på Vestbygda i Hægeland. Bilen hadde kommet i en sving mellom Nyberg og Haugland hvor den kjøret utfor og landet på taket.

Kjørte rett ut i svingen: Forrige uke var urkainske Bogdan Sanzharivskyi uheldig på glatta og bilen havnet rett ned i samme grøfta. Heldigvis ble verken bilsjåføren eller bilen skadet. Foto: Anne Lise Haugland Valdez

Mange biler har kjørt ut

Dette er langt fra den første bilen som har havnet på taket i den skarpe svingen langs Fylkesvei 103, noen hundre meter fra gården til Inger Liv Thoresen og Alv Vinjerui. Senest forrige uke var det ukrainske Bogdan Sanzharivskyi, som jobber på gården hos Vinjerui, som var uheldig i den samme svingen og kjørte rett ut.

– Jeg kjente at det var veldig glatt og at det derfor var lurt å hive seg på bremsene da jeg kom til svingen, jeg vet jo at det er en farlig sving. Jeg kjørte ikke fort men likevel ga bremsene etter og jeg fòr rett ut og ned i grøfta, forteller Bogdan til VT. Bilen ble liggende opp ned.

– Ingen god følelse

– Det var ingen god følelse da jeg gikk i sakte kino utfor veien. Jeg ble ikke redd men mest av alt sint på meg selv for at jeg hadde ødelagt bilen, fortsette Bogdan og sier at han var heldig og kom seg ut av bilen. Han ble heldigivis ikke skadet.

Alv Vinjerui, som bor like bortenfor svingen, sier han har telt opp at mellom 12 til 15 biler har kjørt ut av svingen de siste årene.

Les også
Personbil landet på taket, fører til sykehus

– For noen år henvendte vi oss til fylkeskommunen og det kom en gruppe å befaring. Vi ønsket oss autovern i svingen, slik det har blitt langs Sandslandsvannet. Men vi fikk bare et skilt med skarp sving på. Nå vil vi igjen ta kontakt med Fylket om denne svingen og be om autovern, sier Inger liv Thorsen.

– Er ikke et skilt nok varsel her da?

– Nei, så langt har det gått bra, men vi vet aldri når det kan skje at noen mister bevisstheten eller ikke greier å komme seg ut av seg selv. Det er en meter med vann i bunnen av grøfta, sier Inger Liv Thorsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun sier at etter at veien ble asfaltert noen år tilbake, ble hellinga i svingen endret og hun mener det er med på å dra kjøretøy ut av svingen.

«Jesus-svingen»

Mange av dem som har kjørt ut har Alv Vinjerui og kona enten trukket opp med traktoren, eller tatt inn i varmen for å gi dem litt kaffe og mat for å få dem til å komme seg litt etter utforkjøringen.

– Det var natt til julaften et år at storfamilien nettopp hadde kommet inn dørene. Juleforberedelsene var i gang inntil de små timene og klokka var rundt to på natta, forteller Inger Liv. Da oppdaget de en mann som gikk på veien utenfor.

– Det var så glatt at han nesten ikke kom seg fram og vi fikk han inn i varmen. Han hadde kjørt ut i svingen på vei fra Evje til Søgne. Da er nemlig dette raskeste veien. Han fikk kaffe og mat og siden det var lillejulaften spøkte vi med at vi bare hadde en ledig seng i stallen. I stedet for å vekke opp familie og utrykningsetater bestemte han seg for å takke ja til senga. Husker jeg riktig kom han også inn på frokost før han dro videre. Dette var jo natt til julaften og derfor går det stedet for «Jesus-svingen» i vår storfamilie, humrer Vinjerui.

Kom seg ut: Søndag kveld skjedde utforkjøringen på Riksveg 103 i Vestbygda i Hægeland. Alv Vinjerui er glad for at føreren fikk knust ruta og kom seg ut av bilen som ble liggende i vannet. Foto: Anne Lise H. Valdez