Her har Iveland-ordfører Gro Anita Mykjåland og Vennesla-ordfører Torhild Bransdal akkurat signert intensjonsavtalen om kommunesammenslåing.
Her har Iveland-ordfører Gro Anita Mykjåland og Vennesla-ordfører Torhild Bransdal akkurat signert intensjonsavtalen om kommunesammenslåing. Foto: Anne Jeppestøl Engedal

Nå har de signert intensjonsavtalen

Tirsdag formiddag signerte ordførerne intensjonsavtalen om kommunesammenslåing.

Tirsdag formiddag signerte Vennesla-ordfører Torhild Bransdal (KrF) og Iveland-ordfører Gro Anita Mykjåland (Sp) en intensjonsavtale om sammenslåing av de to nabokommunene. Det skjedde under et felles formannskapsmøte i Iveland hvor politikere fra begge kommunene deltok. Ifølge intensjonsavtalen skal den nye kommunen hete Vennesla og ligge i Vest-Agder.

Senere i dag skal de to respektive formannskapene ta stilling til innholdet i intensjonsavtalen. Fra før er det kjent at sentrale politikere i Iveland vil kreve folkeavstemning om kommunesammenslåing.

Mange har ytret ønsket om å beholde Iveland som en egen kommune, men på grunn av endringer i kommunenes inntektsgrunnlag kan en sammenslåing bli presset frem, frykter motstanderne. Det blir trolig ikke aktuelt med folkeavstemning i Vennesla.