Vennesla kirke holder åpent fra klokka 19 til 21 torsdag 22. juli. Foto: Jon Berntsen Kåsa

Markerer 22. juli sammen med Kristiansand. Vennesla kirke holder åpent på kvelden.

Vennesla kommune markerer 22. juli sammen med Kristiansand kommune ved Domkirken torsdag. Vennesla kirke åpner dørene på kvelden.

Vennesla kirke holder dørene åpne fra klokka 19 til 21 torsdag 22. juli.

– Vi åpner rommet til ettertanke for dem som bærer på en personlig sorg, og for den kollektive sorgen vi bærer etter 22. juli 2011. Alle som vil kan komme og tenne lys, og det er noen å prate med hvis det er behov for det, sier sogneprest Mari Sønnesyn Berg i Vennesla kirke.

Klokka 12 skal alle landets kirker ringe i fem minutter.

Markerer med Kristiansand

Torsdag er det ti år siden terrorangrepet på Utøya. Det blir ingen kommunal markering i Vennesla kommune, men skal markere sammen med Kristiansand kommune ved domkirken i byen.

Markeringen starter klokka 12.00, og er spesielt tilrettelagt for etterlatte og berørte. Fungerende ordfører Eivind Drivenes (Sp) skal delta. (Les programmet i egen faktaboks)

– Terror er ondskap, men terror er også politikk. 22. juli var et målrettet angrep på etnisk, religiøst og politisk mangfold i Norge. Terroristen angrep Arbeiderpartiets og vårt demokratis historiske kamp for likestilling, likeverd og solidaritet. Vi trenger å bli mer bevisste på verdiene som river ned menneskeverdet og verdiene som fremmer det. Ikke fordi vi skal slutte å diskutere vanskelige spørsmål, men fordi historien har vist hvor kort vei det kan være fra ord til handling og igjen terror, sier fungerende ordfører Drivenes.

Program minnemarkering ved Kristiansand domkirke

Markeringen starter med musikkinnslag av Bjørn Charles Dreyer og cellist Ariel Alexis de Wolf som skal fremføre Dreyers komposisjon «The Always Juvenilia».

Tale ved ordfører Jan Oddvar Skisland

Tale ved fylkesleder i AUF, Ida Branthus Hirst

Diktopplesing ved skuespiller Henrik Rafaelsen

Navneopplesing og kransenedlegging

Musikkinnslag ved Bjørn Charles Dreyer og vokalist Signe Salvesen

Rosenedleggelse for alle som ønsker

Markeringen direktesendes på Kristiansand kommunes Facebook-side.

Etter markeringen er det en egen minnesamling for inviterte gjester. Det er sosialt samvær for etterlatte og berørte i Agder.

Vennesla kommune vurderte egen minnemarkering, men kom fram til at det mest respektfulle og riktige er å støtte markeringen som foregår ved minnemonumentet ved Domkirken i Kristiansand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rettelse: Vennesla Tidende kom i skade for å skrive at fungerende ordfører Eivind Drivenes skal holde tale. Det stemmer ikke. Men han skal delta.