Mikael Andresen er klar for gjenforening og har funnet fram draktene som ble brukt. Han arbeider for tiden med bok om Sentrum FK. Siste kapittel skrives etter fotballkamp og fest.  8
Mikael Andresen er klar for gjenforening og har funnet fram draktene som ble brukt. Han arbeider for tiden med bok om Sentrum FK. Siste kapittel skrives etter fotballkamp og fest. 8 Foto: Anne Gunn Pedersen

Lover høy mimrefaktor

Mikael Andresen inviterer til gjenforening med fotballspillerne i Vennesla sentrum FK.

Mikael Andresen spilte selv på Sentrum FK i mange år. Da klubben skulle legges ned, etter sammenslåing med Vindbjart, startet en større ryddesjau på idrettshuset. Mye ble kastet, men da aksjonerte Andresen og fikk blant annet reddet unna en god del fotografier, som siden har ligget på lager hos han.

– For noen år siden opprettet jeg ei Facebook-side, der jeg la ut bilder. Responsen var veldig god, og så kom ideen om at det kunne vært moro å lage ei bok. Den håper jeg blir ferdig til jul, forteller han.

Parkgjengen

Andresen forteller at fra starten, i 1977, var Sentrum FK en klubb for vanskeligstilt ungdom i bygda. «Parkgjengen» spilte jevnlig sammen til midten av 80-tallet.

Siden falt noen fra, og interessen forsvant hos andre. Klubben sto i fare for å bli lagt ned, men da var det at fotballglade unggutter fra løkka ble hentet inn.

– Steinar Lunden var en av ildsjelene. Han ga seg aldri og fikk også drahjelp av Vidar Håverstad, minnes Andresen.

Feiring var på sin plass etter klubbens første opprykk i 1987.  88
Feiring var på sin plass etter klubbens første opprykk i 1987. 88 Foto: privat
Laget fra 1992 gikk ubeseiret gjennom serien og rykket opp til 4. divisjon.
Laget fra 1992 gikk ubeseiret gjennom serien og rykket opp til 4. divisjon. Foto: a privat

Ny sammenslåing

Sammen med Nils Ingebretsen dannet Håverstad et lag for ungdom som ikke var gode nok til å spille på Vindbjart, eller som ikke tok ballspillet fullt så alvorlig.

– Men de var med i serien og spilte kamper på linje med Vindbjart-spillerne, og laget ble gradvis bedre. Selv spilte jeg på juniorlaget i Vindbjart på slutten av 80-tallet, men da det i 1987 skulle satses seriøst på et juniorlag, og mange av oss ikke var gode nok til det, ble en del spillere med over til Sentrum FK. I 1999 ble laget igjen slått sammen med Vindbjart, noe som har vist seg å være en god plan, fortsetter Andresen.

I arbeidet med boka ble tanken sådd om en gjenforeningsfest, en real sentrumsfest.

The final Battle

– Det blir nok likevel annerledes med en gjeng i alderen 35 til 80 år enn den gangens 20 åringer, smiler initiativtakeren. Og fotballkamp skal det selvsagt bli. Den skal foregå på Moseidmoen mellom tidligere spillere fra Vindbjart og Sentrum FK. Etterpå blir det fest, der nærmere 100 er påmeldt så langt.

– Skulle det være noen jeg ikke har nådd, er det bare å ta kontakt med meg, oppfordrer Mikael Andresen, som tror det blir en sammenkomst med høy mimrefaktor, og selvfølgelig en spennende fotballkamp.

– The final Battle, humrer han og lover at Røde Kors skal være i nærheten om det skulle bli behov, siden en del nok ikke har rørt den runde kula på mange år.

– Dette skal bli humør og mye gøy, lover Mikael Andresen.

annegunn60@live.no