Trener Alla Abdallah har første treningsøkt med jenter på Vindbjarts fotballakademi. Opplegget er for dem som ønsker å legge ned ekstra innsats for å bli gode fotballspillere. 8Foto Anne Gunn Pedersen
Trener Alla Abdallah har første treningsøkt med jenter på Vindbjarts fotballakademi. Opplegget er for dem som ønsker å legge ned ekstra innsats for å bli gode fotballspillere. 8Foto Anne Gunn Pedersen

Jenter som vil bli best

Onsdag denne uken startet Vindbjart FK treningsakademi for treningsvillige og ambisiøse jenter.

– Dette er et tilbud for de som vil ha det lille ekstra, utenom de vanlige treningene, og som vil utvikle seg som spillere. De er ikke nødvendigvis best per i dag, men de har den indre motivasjonen og viljen til å gjøre det som trengs for å bli best, forklarer trener Alla Abdallah.

Tilrettelegging

Sammen med A-lagsspiller på Vindbjart, Kawsa Jabai, og tidligere spiller på toppnivå Erica Nystøl, skal han motivere jenter i aldersgruppen tolv til 14 år.

– Det er første gang jentene får denne muligheten, men utslaget kom da ei jente spurte om hun trene med guttene. Nå har vi fjorten påmeldte jenter, forteller Abdallah. Erfaringen fra guttene de to årene med fotballakademi er gode.

– Vi var litt spente da tolv av dem begynte på ungdomsskolen. Erfaringer viser at mange slutter da på grunn av mye skolearbeid og mye tidspress, men vi klarte å beholde ti av dem. Jeg tror det handler mye om tilrettelegging, sier Abdallah.

For de nye deltakerne på fotballakademiet blir fokuset framover å systematisk forbedre ferdigheter, som persepsjon, å kunne ha oversikt og lese spillet.

Det trenes på flere ferdigheter, som å med presisjon mellom spillerne.
Det trenes på flere ferdigheter, som å med presisjon mellom spillerne.

– Dette snakkes det mye om i A-lagsstallen, og de beste er gode på akkurat det, sier Abdallah.

Egentrening

– Ellers er spenst og hurtighet noe vi trener på. Fotballen i dag går veldig fort. I tillegg er egentrening helt nødvendig. Vi rettleder selvfølgelig om hva som er viktig å trene på, men arbeidet de legger ned selv er det som teller mest. Det skiller ut de beste, sier treneren og legger til at det forsatt er noen ledige plasser.

Hanna Larsen (14) og Julie Ruenes (12) har spilt fotball siden de begynte på skolen.

– Vi forventer å lære mye nytt, som vi kan ta med til lagene vi spiller på ellers, sier Hanna.

– Jeg håper å lære nye øvelser og få ny motivasjon, supplerer Julie. Begge trener daglig.

Kostbart?

Prisen for de som deltar er 750 kroner per måned. Om det er kostbart, ønsker ikke Abdallah å kommentere, annet enn at det er lavere pris i Vindbjart enn tilsvarende tilbud i andre klubber.

– Det er i så fall en sak styret i Vindbjart må svare på, sier han.

annegunn60@live.no