Lørdag i forrige uke ble butikken rensket for inventar og bygges nå opp igjen helt på nytt. Trailerlass på trailerlass med ny innreding har de siste ukene kommet inn på forretningens parkeringsplass på Vikeland.

Kjøpmann Terje Vik Schei har det med andre ord svært hektisk før butikken gjenåpner fredag denne uken.

– Det var vel egentlig bare skallet som sto igjen. Her blir alt nytt. Ventilasjon, belysning, gulv, hyller og alt av kjøledisker og kjølerom blir nytt. I tillegg blir butikken også utvidet noe. Så alt i alt vil våre kunder få en ny og sterkt forbedret handleopplevelse, forteller Vik Schei, som sier miljøfokus og energibesparende tiltak også står i forgrunnen for denne oppgraderingen.

Dag og natt

De siste ukene har mellom 10–20 håndverkere vært innom dagligvarebutikken daglig for å alt ferdig til helgas åpningsfest. Ansatte har står på døgnet rundt for å få alt klart i det om lag 1.100 kvadratmeter store lokalet.

– Kunden vil oppleve alt mye lysere og at det blir bedre plass mellom hyllene. Det vil også bli mer oversiktlig. I tillegget vil varesortimentet generelt sett bli noe større og bredere. Bakervarer og meieriprodukter er eksempler på det vi satser mer på, forteller Vik Schei.

En av de store forbedringen som nå blir gjort er selve kjølerommet. Kapasitet blir økt fra 20 til hele 80 kvadratmeter.

– Akkurat den biten betyr mye for oss jobber her. Det blir mer oversiktlig og mye enklere å få ut kjølevarer.

Åpningsfest

Det gjenstår fortsatt mye arbeid før alt er på plass. Vik Schie og hans fire ansatte har likevel begynt å glede seg til åpningsfest.

– Det blir flott å se gamle og nye kunder igjen. I tillegg gleder vi oss til å komme med mange gode tilbud gjennom hele åpningshelga. Vi har også lagt opp til noen aktiviteter som vi håper faller i smak, sier Schei Vik.