Bygg- og miljøutvalget fikk planene til Hunsfos Næringspark og eiendomsutvikler Tore Gustav Drivenes på bordet torsdag. Her kom også de første politiske signalene om planene som nå skal legges ut på høring. Reguleringsplanen ble først gjort kjent under en pressekonferanse forrige onsdag

Torsdag morgen var politikerne først på befaring på Hunsøya før daglig leder i Hunsfos Næringspark, Trygve Aas, ga dem en fyldig presentasjon av planen i Verkstedbygget.

SVs Geir Wehus var kjappest ute til å kommentere planen da den ble orientert om i utvalget senere ut på dagen.

– Jeg synes dette er helt fantastisk. Jeg blir så imponert over planene og over det de har tenkt å gjøre. Det ene etter det andre er bare helt fantastisk. Det er bare å ta bølgen for hele opplegget, sa han, og fikk også trykket fram et forsiktig halleluja da politikerne vedtok å sende planen ut på høring.

800 boliger

Line Vennesland Fraser (FrP) omfavnet også de visjonære og fremtidsrette Hunsøya-planene.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt der de er veldig fremtidsrettet. Veldig flott å legge den ut til offentlig ettersyn, konstaterte hun.

Oddvar Omdal (KrF) ledet utvalget torsdag og registrerte følgende:

– Alle her er veldig positive og det var en kjempepresentasjon vi fikk i dag. Her de tenker langsiktig og er veldig spenstige. Dette blir bra for Vennesla, konkluderte han.

Mer enn 800 boliger og over 200.000 kvadratmeter næringslokaler. Det kan være realiteten på Hunsøya noen å fram i tid. Eierne på Hunsøya kaller planene for «Norges største bygdetransformasjon».

foto
Denne illustrasjonen viser noe av det investorene tenker seg å gjøre på Hunsøya. Foto: Wehus 3D Design