Tirsdag kveld ble snøkanonene på Sandrip startet opp igjen.

– Produksjonen vil fortsette utover onsdagen fram til det blir for mildt, forteller styreleder Eivind Drivenes i Sandripheia Fritidspark.

Han sier at det er de mest utsatte stedene som nå får påfyll av kunstsnø, blant annet rundt stadion-området og akebakken.

– Dette gjør vi for at det skal bli gode muligheter for aking og skigåing fremover, sier Drivenes.

– Hvor lenge tror du sesongen kan vare nå som dere produserer mer kunstsnø?

– Alt avhenger temperatur og hvor mye regn, tåke og vind vi får fremover. Men nå ser jeg på yr.no at det er meldt kaldt vær så lenge som til 16. mars. Og med litt flaks kan vi ha skiføre til påske, og kanskje gjennom påskeuka også, sier Drivenes.

Slik så stadionområdet på Sandrip ut onsdag formiddag. Foto: Webkamera Sandrip

I fjor høst kalte Sandripheia Fritidspark inn til pressekonferanse. Der fortalte de at økonomien var presset, og at det ikke var penger til snøproduksjon denne sesongen.

I etterkant bestemte administrasjonen i Kristiansand kommune seg for å gi en ekstrabevilgning på 225.000 kroner i 2023 og 500.000 kroner i 2024. Dette gjorde at snøkanonene likevel kunne skrus på før jul.

Til Fædrelandsvennen, som først omtalte at snøkanonene var skrudd på igjen tirsdag, estimerer Drivenes at det ville koste 30.000 til 35.000 kroner for snøproduksjon dette første døgnet.

– Midlene fra Kristiansand gjorde at vi kunne produsere snø før jul. Det ligger også inne at vi kan produsere snø nå på denne tiden av sesongen, forklarer Drivenes.

Styrelederen forteller at de så langt er fornøyd med årets sesong.

– Vi har vel aldri vært nærmere en innertier når det kommer til snøproduksjon, sier Drivenes og viser til at de har hatt skiføre siden desember.

– Og nå med den kulda som er får vi veldig flotte forhold i dagene fremover, fortsetter han.