– Dagsturhytta kommer på en sentral plass i bygda, med fine turveier fra alle kanter. Vi gleder oss, sier ordfører Nils Olav Larsen.

Hytta står klar i løpet av høsten, men før den offisielle åpningen må den ha et navn.

– Fylkeskommunen oppfordrer oss til å ha et unikt navn med særpreg for å få en lokal identitet, sier Ole Petter Omdal, rådgiver idrett, eiendom og prosjekt i Vennesla kommune.

Navnekonkurranse

I samarbeid med Vennesla Tidende inviterer derfor kommunen alle som vil til å komme med sitt forslag til navn på hytta. Den som kommer med det beste forslaget får et gavekort på 1.000 kroner fra Kjøp i Vennesla. I tillegg trekkes det ut tre personer blant alle som sender inn forslag som får hvert sitt Vennesla Tidende-krus.

– Veldig spennende med navnekonkurranse, og så moro at Vennesla Tidende vil engasjere hele bygdefolket. Jeg håper mange vil ta turen inn til Moseidvarden og legge forslag i postkassa der. Det er en fin tur, sier Larsen.

Navneforslagene kan enten leveres i en egen postkasse på Moseidvarden, eller sendes på e-post til tips@venneslatidende.no.

Forslagene må ha kommet inn senest 18. september for å være med i vurderingen.

Håper mange bidrar

Alle forslag mottas med takk, men hytta bør få et navn som alle forstår. Man kan gjerne ta utgangspunkt i lokal natur, geografi og historie.

I tillegg har Agder fylkeskommune anbefalt at navnet bør inneholde « … hytta», « … bu», « … syn», « … blikk», « … stua», eller lignende endinger.

– Nå håper jeg særlig at mange barn og unge vil bidra med gode navneforslag. Dette blir bra, slår Nils Olav Larsen fast.

Tirsdag var ordfører Nils Olav Larsen, rådgiver Ole Petter Omdal, oppmålingsingeniør Thomas Haraldsen og grunneier Aleksander Ekeberg på tomta ved Moseidvarden for å måle opp tomta til det som skal bli dagsturhytta i Vennesla. Tomten er på cirka 1.500 kvadratmeter, og har utsikt helt til Åseral. Foto: Odd Inge Uleberg/Vennesla kommune

Klart i oktober

Etter at fristen for å komme med forslag går ut, skal en jury med representanter fra kommunen og avisa vurdere alle navnene. En endelig avgjørelse kommer trolig i slutten av september, i forkant av at hytta skal stå klar.

– Vi har ikke fått en nøyaktig dato på når arbeidet her begynner, men denne hytta blir en av seks som skal bygges i år. Totalt skal det bygges 25 slike dagsturhytter i Agder, hver kommune blir representert. De første hyttene tror jeg kommer i Bykle og Åseral, sier Omdal.