– Det er helt fantastisk å oppleve dette og kose seg. Så er det ikke minst vanvittig god mat og flott musikk. Det er en enorm dugnad de har gjort, sier Jon Arild Albrektsen.

Han var en av mange, mange, mange mennesker som storkoste seg ved Vigeland Hovedgård på sankthansaften. Fra starten klokken fire skinte solen, mens grillene sørget for en jevn strøm med mat til folkene som strømmet inn.

foto
Arild Svendsen har grillet utallige burgere i solsteiken. Foto: Morten Klaussen

Tusenvis av burgere, pølser og grillspyd

– Jeg har bare sett opp fra grillen i totalt 10 minutter siden jeg begynte for mange timer siden, sa en fornøyd grillmester Arild Svendsen.

Han var varm bak grillforkleet sitt, der han sto og selv ble grillet av solen i ryggen, samtidig som grillen varmet foran han. Totalt blir det servert flere tusen burgere, pølser, grillspyd og annen god mat i løpet av aftenen.

foto
Rett før klokken 21.00 var det mange spente øyne som rettet blikket mot bålet da det ble tent. Foto: Sverre R. Lie

– Akkurat nå er det nok 1200–1300 mennesker her. Jeg har telt alle bordene, og i tillegg sitter det folk rundt omkring. Jeg tror vi blir 1500 til slutt. Nei, skriv 1490, sier Ove Svendsen og ler.

Han er en medlemmene i arrangørkomiteen til feiringen. Det hele blir arrangert av Vindbjart fotballklubb, mens Maxi Catering er hovedsponsor.

foto
Det var folksomt ved Vigeland Hovedgård på sankthansaften. Foto: Morten Klaussen

– Gøy for barna

I tillegg til flere tusen porsjoner grillmat, bød arrangørene på scene med underholdning, blant annet musikalske innslag og tombola, hoppeslott og annet gøy for barna, og generelt mye god stemning.

– Dette er veldig bra gjennomført. Det er mye gøy for barna, og veldig god mat. Et bra gjennomført opplegg, slår Monica Rypestøl Bjelland fast.

foto
Monica Rypestøl Bjelland, Filip Rypestøl Bjelland, Tor Harald Bjelland, Anne Kristin Bjelland og Tom Bjelland var veldig fornøyd med feiringen på sankthansaften. Foto: Morten Klaussen
foto
På scenen var det underholdning i form av blant annet musikk og tombola. Foto: Morten Klaussen
foto
Nydelig vær og god stemning rundt bålet. Foto: Sverre R. Lie