Signe Marie Rølland

Journalist

Butikken er malt om, gulvet er byttet og Elon har fått hele etasjen som butikken ligger i til rådighet. Utvidelsen er på rundt 90 kvadratmeter.

– Hele butikken er blitt som ny og totalrenovert, og vi har også fått ny kjøkkenavdeling med et bredt utvalg. Vi ønsker å tilby alt fra rimeligere til dyrere løsninger, og vi har kjøkken fra en stor kjøkkenprodusent i Tyskland, sier Voreland.

Elon i Vennesla hadde en omsetning på 18,5 millioner i 2021, ifølge Voreland. Han håper den vil øke med noen prosent i 2022 etter utvidelsen av butikken.

– Dette har vært et betydelig løft, og mener det er med på å heve kvaliteten på butikken. Totalrenoveringen her har kostet flere hundre tusen, men det har vært et spleiselag mellom oss og kjeden, sier Voreland.

Likte butikken

Torsdag ble det servert kake til kundene som kom innom, og Voreland forteller at det var bra trøkk og kø i butikken da de åpnet. Sonja Veraas var en av mange som tok turen innom torsdag formiddag.

– Det var blitt en kjempefin butikk, og jeg måtte jo innom og se. Jeg har funnet drømmekjøkkenet mitt, sier hun og viser et hvitt kjøkken.

– Det var kjempefint, og jeg falt helt for det. Men skal jeg kjøpe det, må jeg vinne i Lotto først, ler hun.

Elon i Vennesla har også fått inn en egen interiørkonsulent som de samarbeider med. Marianne Helgesen har 15 års erfaring i bransjen og driver sitt eget firma, MH interiør.

– Det handler om å samarbeide med dem og finne gode løsninger for kunden, blant annet når det gjelder materialer og planløsninger, sier Helgesen.

– Fortsatt handelslekkasje

Voreland er også leder for Kjøp i Vennesla og erfarer at venndølene er flinke til å støtte opp om lokale butikker. Han håper en totalrenovert butikk som også har fått kjøkkenavdeling vil gjøre det enda mer aktuelt å handle i Vennesla.

– Men tallene viser også at det fortsatt er handelslekkasje, blant annet mot Sørlandssenteret, og den ønsker vi å stoppe. Det kommer jo også nytt kjøpesenter noe som viser at det også satses i Vennesla, sier Voreland.

foto
Marianne Helgesen er interiørkonsulent og skal samarbeide med Anstein Voreland og kollegaene hans ved Elon. Foto: Signe Marie Rølland
foto
– Jeg falt helt for dette kjøkkenet, sier Sonja Veraas. Foto: Signe Marie Rølland
foto
Elon åpnet torsdag nyoppusset butikk i Vennesla.