Det siste halvåret har kommunen jobbet med planer om å ruste opp Naspeløypa på Drivenesheia.

– Tanken er å legge til rette for mer helårsbruk, blant annet fordi man ser at vintrene blir mildere, sier rådgiver for idrett, eiendom og prosjekt, Ole Petter Omdal i Vennesla kommune.

Tanken er blant annet å planere løypa slik at traseen blir jevnere og tørrere. Det vil ifølge Omdal gi flere fordeler.

– Vi håper selvfølgelig på godt skiføre også i årene fremover. Med en planert trase vil man trenge mindre snø for å kjøre opp skiløype, i tillegg til at det blir enklere å gå der på sommerstid, sier Omdal.

Vil gjøre løypa mer familievennlig

I forbindelse med arbeidet vurderes det også å legge til rette for terrengsykling i deler av løypa.

– En annen ting vi ser på er muligheten for å etablere små snarveier, slik at man kan slippe å gå hele runden, og eventuelt komme seg raskere til Nasbøvarden hvis man ønsker det. Det vil blant annet gjøre løypa mer familievennlig, forklarer Omdal.

Kommunen har fått med seg øredølen Anstein Mykland som konsulent i arbeidet. Han har blant annet vært med å etablere skiløyper og sykkeltraseer, blant annet på Bortelid.

– I tillegg er han en habil skiløper, samt at han er en lokale stemme inn i prosjektet, sier Omdal.

Her jobbes det med å sette opp ny Naspevarde i juni 2020. Foto: Harry Andersen / Arkiv

Håper å begynne arbeidene til høsten

Mandag 15. mai ble det også arrangert møte med løypekomiteen i Midt-Agder Friluftsråd der planene ble drøftet. Det har også vært dialog mellom kommunen og noen av grunneiere i området.

– Alle grunneiere blir kontaktet for dialog når vi får landet et omforent forslag, sier Omdal.

Inn mot sommeren skal det utarbeides beskrivelser av prosjektet samt arbeidsgrunnlag til en anbudsrunde.

– Siden det er snakk om et såpass omfattende arbeid er dette søknadspliktig. Vi satser på å få sendt inn søknad før sommerferien. Så håper vi at vi kan komme i gang med de fysiske arbeidene i løpet av høsten, fortsetter han.

Omdal forteller at utgangspunktet for arbeidet også er forankret politisk.

– I kommunebudsjettet blir det satt av et fast beløp til opparbeidelse og vedlikehold av løypenettet, og det har samlet seg opp litt midler. Så har det blitt tatt en vurdering, og da har man landet på ruste opp Naspeløypa, sier Omdal