Det er Øyvind Bakken, ivrig hobbyfisker og medlem av Facebookgruppa Makksimalt Fiske! som slår et slag for miljøet, i samarbeid med Rolf Dale.

Bevisstgjøring

Sistnevnte selger store mengder fiskeutstyr og er selv aktiv med fiskestanga. Sammen med Bakken ser han med bekymring på at en del makkfiskere slenger fra seg emballasjen ute i naturen, og han påtar seg gjerne litt ekstra arbeid for å organisere pant på boksene.

Så nå skal det Bakken kaller «rotehauer» bevisstgjøres.

Det betyr i praksis at Dale stempler alle makkboksene han selger. Det innføres videre en pant på kroner 10 per boks, som kunden får tilbake når tomboksene leveres ved neste handel.

– Jeg håper det kan hjelpe. Det ser jo fælt ut når det ligger haugevis av bokser langs elva, sier Rolf Dale.

Øyvind Bakken og Rolf Dale har tatt grep for bedre miljø, og for bedre omdømme blant hobbyfiskerne. Foto: Øyvind Bakken

Spenning på kjøpet

Øyvind Bakken har tro på at dette skal bidra til mindre forsøpling og mener at panteordningen kan hjelpe. Hobbyfiskere med dårlig rykte er langt fra greit.

– Kjøper du ti bokser, får du en hundrelapp ved neste handel, og skulle du tilfeldigvis finne fem tombokser etter et av de før nevnte «rotehauane», får du hele 150 kroner i pant, sier en entusiastisk hobbyfisker.

Litt spenning på kjøpet kan han også love.

– For hver gang du leverer pant, føres navnet ditt inn i en loddbok, og mot slutten av sesongen kårer vi sesongens pantevinner.

Et lite skritt for både miljøet og omdømmet, fastslår Øyvind bakken