Signe Marie Rølland

Journalist

– Vi hadde rundt 900 besøkende i fjor og håper at vi runder 1000 i år med god margin, sier gründer Kenneth Wikstøl, som også tidligere har sagt at han tror på en kanonsesong etter 71° nord.

– I fjor var den første ordinære sesongen og vi tror og håper at det bare blir enda bedre i år og enda flere besøkende. Nå er det også enda flere som vet at vi finnes og gjennom 71° nord har vi fått en enorm publisitet der vi når ut til folk i hele landet. Det var den beste typen reklame vi kunne få, sier Wikstøl.

Årets sommersesong starter 22. juni, til skolens sommerferie og varer i åtte uker, noe som er det dobbelte fra i fjor. De holder åpent fem dager i uken. I fjor holdt de åpent med koronarestriksjoner som munnbind og håndsprit.

– Heldigvis er vi jo ute i naturen i skogen der det er lettere å holde avstand. Jeg tror det er mange som har tenkt at de vil hoppe, men som vil vente til pandemien er over og vil hoppe i år. Noen velger nok å feriere utenlands, men det er også mange som ikke får nytt pass og skal feriere i Norge. I fjor hadde vi besøkende fra flere deler av Norge, sier Wikstøl.

foto
Kenneth Wikstøl og hans ansatte passet på at Jon Almaas var godt sikret før hoppet. Foto: Signe Marie Rølland

Åtteåring hoppet i strikk

De yngste som har hoppet i strikk ved Juvet Bungy er en gutt på åtte år, og ei jente på ni år. Juvet Bungy har en anbefaling på nedre aldersgrense 10 år på sin nettside.

– Barna har med sine foreldre, og det er opp til dem om de tror barna vil klare og tørre det. Vi har så langt ikke hatt så mange på den andre enden av alders-skalaen. Det er viktig at man tar hensyn til eventuelle skader i ankler, knær og rygg, og at man isåfall snakker med legen før man hopper i strikk, sier Wikstøl.

Han har også hatt besøkende med høydeskrekk, men som likevel har turt å hoppe og synes det er gøy.

– Det er alltid skummelt når man står på kanten rett før man skal hoppe, men det er trygt, og vi setter sikkerheten først. Det gir skikkelig adrenalin-kick, legger han til.

foto
Ferdinand H. Lindhagen på 8 år er den yngste som har hoppet i strikk i Juvet Bungy. Foto: Privat
foto
Juvet Bungy håper på en god sommer med over tusen besøkende. Foto: Tom-Gunnar Ståhl

Ble «Årets gründer»

Mange velger ferieopplevelser ute i naturen, som strikkhopp, rafting, via ferrata og overnatting i tretopphytter, for å nevne noe.

– Det er åpenbart at mange liker å være i naturen og vil utforske naturen på en annen måte enn man gjør dersom man går tur i skogen, sier Wikstøl.

I fjor ble strikkhoppanlegget I Øvrebø tildelt prisen «Årets gründer» fra Vennesla Næringsforening.

– Det betyr mye for oss og er en viktig motivasjon for å stå på videre, sier Wikstøl.