På grunn av sykdom måtte tirsdagens maraton-jubileumssending utsettes. I forbindelse med at Radio Loland fyller 35 år i 2023, så skulle redaktør Frode Bjorvand og programleder Åge Næss holde det gående i 35 sammenhengende timer i en jubileumssending. Det ble det ingenting av, men feiring ble det likevel.

I redaktørens fravær gjorde Torhild Aas, tekniker, programleder og bingovert, Torhild Røsand, frivillig på kanalens populære Nattmix, og Ann Karina Holtan, frivillig, programleder for Nattmixen og bingokontrollør, likevel stor stas på Radio Lolands mest ihuga lyttere. Kake, kaffe og jubileumslotteri var noe av det som sto på menyen.

Med siden starten

Bygdas radiohistorie startet i ei campingvogn på Loland for 35 år siden. I sofaen i de flotte lokalene i Sentrumsvegen sitter et knippe damer som er blitt servert bursdagskake. Noen av dem har fulgt lokalradioen nesten siden starten.

– Jeg synes det er utrolig moro med Nattmix. Det er hellig for meg. Så hver fredag mellom 22 og 01 får ingen lov til å ringe til meg, smiler Sunniva Aabel.

Torhild Aas og Torhild Røsand bak spakene i studio. Foto: Christopher Johansen

Ellinor Westberg har også tillagt seg noen vaner med lokalradioen.

– Jeg synes morgensendingene er så koselige. Jeg slår aldri på TV-en, kun Radio Loland, forteller Ellinor og tror lokalradioen er en viktig følgesvenn for mange gjennom dagen.

Buketten med trofaste radiolytter er alle enige om at kanalen betyr mye for bygda.

– Ja, den betyr veldig mye. Den er kanskje ikke så ultralokal lenger, men det flotte er at man kan lytte til Radio Loland uansett hvor man er i verden. Det er veldig flott, fastslår Else Verdal og tar et bit av jubileumskaka.

Torhild Aas, Torhild Røsand og Ann Karina Holtan for skryt for den flotte jubileumsmarkeringen de stelte i stand i sjefens fravær. Foto: Christopher Johansen