– Det er jo en av de kanskje mest spennende stillingene i Norge. Både å jobbe for å restarte og utvikle en veldig viktig næring for Norge, sier Aase Marthe Johansen Horrigmo til Vennesla Tidende.

1. august begynner venndølen i sin nye stilling som direktør for reiseliv i Innovasjon Norge. Hun sier at hun gleder seg til å ta fatt på problemstillingene i bransjen.

– Vi skal jo kutte i CO₂-utslipp i næringen, samtidig som vi skal få mer lønnsomhet inn. Da må en samarbeide med næring, kommuner, nasjonale myndigheter og forskning. Det er veldig spennende problemstillinger, sier Horrigmo.

Langsiktig og bærekraftig

– Aase Marthe har det som skal til for å komplementere og lede vårt erfarne og kompetente team av reiselivsspesialister, både med tanke på behovet for å sikre en nødvendig «restart» for reiselivsnæringene og for at Innovasjon Norge skal kunne bidra til langsiktig lønnsomt og bærekraftig norsk reiseliv, sier Elisabeth Svanholm Meyer, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Aase Marthe Horrigmo kommer fra Vennesla. Hun har vært politiker i Kristiansand og statssekretær for Høyre da Erna Solberg var statsminister. I tillegg har hun en ph.d. i statsvitenskap basert på en avhandling om kultur som regional og lokal utviklingsstrategi.

– Bli kjent

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og til å bli bedre kjent med næringen. Norsk reiseliv har vært gjennom noen krevende år, men det har også vært en fantastisk utvikling og kvalitetsheving de siste årene. Nå blir det viktig å legge til rette for økt lønnsomhet og et bærekraftig reiseliv, sier Horrigmo.

– Hva er det første du skal ta tak i når du begynner?

– Den første uka skal jeg jobbe mest med å bli kjent med dem jeg jobber sammen med, og få overblikk over problemstillingene. Så er det viktig å bli kjent med næringa. Reise rundt og treffe folk, det blir viktig, sier hun.

Mange søkere

– Det var mange søkere til stillingen. Vi er glade for den store interessen, både fra søkere og representanter for næringen som har hatt verdifulle synspunkter på hvilken kompetanse det nå er behov for, sier Meyer.

Aase Marthe Horrigmo starter i stillingen 1. august 2022.

– Vi ser fram til å få henne om bord, og til fortsatt tett samarbeid med bedrifter, destinasjonsselskaper, næringsorganisasjoner og myndigheter med felles mål om «hele Norge, hele året», sier Meyer.