– Hunsfoss skole er verdens beste skole, slår Olivia Bjellås (8) fast.

Sammen med Ine Eliassen Gaustad (9), Benjamin Fagerheim Fjellstad (8) og flere andre av elevene ved Hunsfoss skole brukte hun sin siste skoletime som elev ved skolen på en real vannkrig.

De tre elevene skal gå på hver sin skole fra høsten av. Olivia skal begynne på Vennesla skole, Ine begynner på Moseidmoen, mens Benjamin skal gå på Kvarstein skole.

foto
Olivia Bjellås, Ine Eliassen Gaustad og Benjamin Fagerheim Fjellstad gleder seg til å få nye venner ved de nye skolene, men sier at det også er litt trist å slutte på Hunsfoss skole. Foto: Morten Klaussen

Nye venner

– Det har vært en veldig gøy dag, og vi har spist masse godteri. Men det er litt trist at det er siste skoledag, sier Ine.

– Vi både gleder oss og gleder oss ikke til å bytte skole, legger Olivia til.

Hunsfoss-elevene har mange venner på skolen som de ikke nødvendigvis får dele skoledager med fremover. Samtidig gleder de seg til å bli kjent med nye barn.

– Jeg gleder meg til å få nye venner. Men jeg kjenner ganske mange der allerede, sier Benjamin.

– Jeg er heldig og får samme lærer. Men det blir vanskelig å lære seg alle navnene på de jeg ikke kjenner, sier Ine

foto
Rektor Astrid Føreland sier at skolen det både har vært en fin og trist siste skoledag på Hunsfoss skole. Foto: Morten Klaussen

– Fint, men trist

Rektor Astrid Føreland sier at siste skoledag har vært både rar og trist.

– Men det har vært veldig fint også. Vi har hatt en fin avslutning. Vi startet morgenen med et arrangement i skolegården der alle elevene sang og danset. Så det har vært fint, men trist.

Selv om onsdag var siste skoledag for elevene, kommer det fortsatt til å være litt aktivitet i bygget. Torsdag er det planleggingsdag for lærerne, og etter det er SFO i drift til og med 31. juni.

For lærerne venter et realt krafttak for å få ryddet ut av skolen nå.

– Det er mye igjen å rydde og flytte. Så nå skal vi rydde for fullt i ettermiddag, og hele torsdagen. Så må nok jeg fortsette litt etterpå sammen med de på SFO, sier rektoren.

foto
Astrid Føreland ser over noe av inventaret ved skolen som nå skal videre til skolemuseet. Onsdag ettermiddag og torsdag skal alle ansatte ved skolen ha en real ryddesjau. Foto: Morten Klaussen

Mange følelser

Føreland startet sin lærerkarriere ved Hunsfoss skole, så selv om hun bare har vært rektor i litt over ett år, har hun flere minner knyttet til skolen.

– Hvordan blir det å ta siste opprydning for deg og de andre ansatte?

– Det blir veldig rart. Jeg tror ikke vi vet hvordan det blir før vi står der i morgen. Men jeg kan kjenne allerede nå at det er litt uro og tristhet i kroppen.

– Hva sier elevene om siste skoledag?

– Noen har grått, og noen jubler fordi det er sommerferie. Noen gleder seg til å få ny skole og noen synes det er litt skummelt. Så det er hele spekteret, sier Astrid Føreland.